Heb je al eens nagedacht over YouTube voor jouw bedrijf? Video marketing is booming! Ik verwacht dat het in 2018 echt alleen maar meer gebruikt gaat worden. Hoe kun je YouTube inzetten voor jouw bedrijf? Ik geef je vandaag tips.

YouTube gebruiken voor je bedrijf

YouTube gebruiken voor je bedrijf kan op verschillende manieren. Je kunt vloggen, je kunt klanten interviewen, je kunt een kijkje achter de schermen geven en informatieve video’s maken waarin je jouw kennis kunt delen. Er is genoeg inspiratie te vinden. Wat heb je allemaal nodig om een leuke en interactieve video te maken?

Welke camera voor YouTube marketing?

Je kunt natuurlijk gewoon filmen met je smartphone. Voor hele korte filmpjes is dat handig. Die zou ik dan eerder op Facebook of Instagram plaatsen. Wat langere video’s van meer dan 5 minuten kun je beter filmen met een camera. Als je gaat vloggen, is het wel handig om een vlogcamera te gebruiken, zoals de Canon G7X Mark 2. Ga je mensen interviewen, zorg dan voor een camera met een externe microfoon, zeker als je buiten gaat filmen, omdat je dan last kunt hebben van de wind en omgevingsgeluiden. Videokwaliteit is heel belangrijk, omdat er steeds meer aanbod komt. Zorg dat je minimaal Full HD kunt filmen of zelfs in 4K. Zo weet je zeker dat je goede beeldkwaliteit hebt.

Video storytelling

De video moet een verhaal vertellen, van begin tot eind. Zorg voor een introductie, een middenstuk en afsluiting. Maak vooraf eerst een script van wat je wil vertellen. Film tussendoor ook sfeerimpressies en niet alleen personen. Hiermee kun je videobeelden afwisselen en word je verhaal interessanter om te kijken. Want de kijker wil je natuurlijk wel vasthouden.

Muziek is beleving

Muziek doet heel veel voor de beleving bij de kijker. Bezuinig hier niet op en zorg dat je muziek kiest die past bij wat je uit wilt stralen. En bij de timing van de videobeelden. Muziek vertelt ook een verhaal en brengt emotie over. Het is een hele belangrijke sfeermaker die je zeker niet  moet onderschatten. Goede muziek vind je op premiumbeat.com.

Inspiratie zoeken

Als je niet weet hoe je moet beginnen met YouTube voor je bedrijf, zoek dan eens wat inspiratie op. Wat doen anderen? Wat vind je daar goed en minder goed aan? Let bijvoorbeeld op hoe de beelden in elkaar overlopen, hoe de video loopt en wat de muziek met je doet. Daar leer je heel veel van. Experimenteer en leer door te doen. Je zult zien dat je dan met succes video marketing en YouTube in kunt zetten voor je bedrijf. Zeker als je deze tips ook opvolgt!

Ga jij YouTube gebruiken voor je bedrijf of gebruik je het al? Laat het weten in een reactie en deel meteen jouw kanaal!

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!