WhatsApp voor bedrijven komt eraan! Momenteel word getest met een speciale versie van WhatsApp voor Bedrijven. De verwachting is dat de komende maanden deze nieuwe versie van WhatsApp voor Bedrijven gelanceerd wordt.

Waarom WhatsApp voor bedrijven

WhatsApp zelf geeft in haar persbericht aan dat veel bedrijven al met klanten communiceren via WhatsApp. Dat gaat goed maar soms ook niet goed. Want hoe weet je of wel echt met dat bedrijf aan het appen bent? Iedereen kan een WhatsApp profiel maken met jouw bedrijfsnaam en wil niet perse zeggen dat jij ook de eigenaar bent.

Bron beeld WhatsApp for business

Om de betrouwbaarheid te vergroten, werkt WhatsApp nu dus aan een versie voor bedrijven waarbij ook echt gecontroleerd kan worden dat je bent wie je zegt dat je bent. Accounts worden geverifieerd zodat je zeker weet dat je aan het appen bent met het juiste bedrijf.

De voordelen van WhatsApp voor bedrijven

Een groot voordeel is straks dat je op meerdere smartphones WhatsApp kunt gaan gebruiken, iets wat nu niet kan. Ook moet het makkelijker worden om straks met bedrijven te communiceren via WhatsApp. Denk aan vluchttijden, bevestiging van bezorging en bestellingen en reserveringen. WhatsApp werkt aan allerlei nieuwe functies die voor MKB bedrijven heel interessant zijn.

Net als bij Facebook Messenger wordt het mogelijk om automatisch reacties te sturen op berichten van klanten en om een bedrijfsprofiel/pagina aan te maken. Ik ben heel benieuwd wat WhatsApp voor Bedrijven gaat kunnen. Het is voorlopig nog even wachten, want momenteel is dit in Nederland nog niet beschikbaar. Ik hou je uiteraard op de hoogte.

Mocht je nieuwsgierig zijn en meer willen weten, kijk dan bij WhatsApp voor Bedrijven

Zou jij WhatsApp voor Bedrijven gaan gebruiken als het beschikbaar komt?

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!