Laatst raakte ik in gesprek met een onderneemster die een nieuwe website had. Die zag er goed uit en ze was sinds kort ook actief op Facebook. Ze was zich ervan bewust dat ze ook via social media haar klanten moest bereiken. Ze bracht via Facebook haar nieuwe website onder de aandacht. Ze vroeg zich af hoe ze via Facebook klanten of geïnteresseerden naar haar website kon krijgen. Ze dacht dat ze een website had waarmee ze klanten kon krijgen.
Op haar site had ze daar al wat moois voor, want ze schreef artikelen waarin ze haar klanten en prospects informatie gaf over juridische vraagstukken. Die artikelen zag ze gewoon als pagina’s. Dat was informatie die iedereen gratis kon lezen. Super goed, op die manier kon ze zich onderscheiden en ze liet meteen haar expertise zien. Ze had ook bezoekers op die pagina’s. Geweldig! En toch leverde het haar niets op. Hoe kan dat nou?
Website waarmee je klanten krijgt. Je hebt je site niet voor niets!
Website waarmee je klanten krijgt
Deze onderneemster was zich ervan bewust dat de bezoekers die haar artikelen lazen, verder niets deden op haar website. Misschien wat andere pagina’s bekijken maar dat was het dan ook. Dat vond ze prima. Toen ik dit hoorde, schrok ik een beetje.
Het is heel herkenbaar voor veel zzp’ers en kleinere ondernemers. Je hebt een website maar het levert je geen nieuwe klanten op. Dat is toch raar? Waarom heb je een website voor je bedrijf gemaakt? Toch niet alleen maar omdat je die nou eenmaal nodig hebt en anderen het ook doen? Welnee! Om jouw klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Nog belangrijker, om nieuwe klanten te krijgen! Maak het je bezoekers dan ook gemakkelijk om klant bij je te worden.
Mag ik klant bij jou worden?
De onderneemster faciliteerde haar klanten al goed, ze prikkelde ze met interessante posts op Facebook, die ze linkte naar haar website artikelen. Ze was goed bezig. Alleen het laatste stapje deed ze niet, ze maakte het haar bezoekers niet gemakkelijk om klant bij haar te worden.
Ze had geen website waarmee ze klanten kreeg. Bedenk dat haar klanten al voor meer dan 75% geïnteresseerd waren in haar diensten. Anders klikken ze niet door op een link naar jouw website. Eenmaal op de site gaf ze hen ook nog eens direct informatie over een vraagstuk dat wellicht bij haar bezoekers actueel was en waarvoor ze een oplossing zochten. Een oplossing die zij kon bieden. En toen hield het op. Ze hielp haar bezoekers niet de oplossing te krijgen, omdat ze op de pagina geen hulp bood klant te worden.
Maak het je klant makkelijk
Je kunt website bezoekers het makkelijk maken klant bij jou te worden. Het enige dat je nodig hebt is wat knoppen en hulpteksten. In de marketing noemen we dat Call-to-actions. Dit zijn teksten, afbeeldingen of een combinatie daarvan, die bezoekers aanzetten tot actie. In het geval van onze onderneemster was dit bezoekers contact op laten nemen voor het veilig stellen van vorderingen op debiteuren. Haar Facebook berichten linkten naar artikelen op haar website waar je meer informatie kon lezen. Dat was gratis en voor niets. Ze had geen knop op die pagina’s met ‘Beslagleggen’. En er stond ook geen hulptekstje zoals: “Direct uw vordering veilig stellen? Laat ons uw beslaglegging aanvragen”. Een gemiste kans op nieuwe leads. Maak die fout niet. Je website is er om nieuwe klanten op te leveren.
Heeft jouw website nog geen call-to-actions of heb je knoppen met: “Klik hier voor meer informatie”, dan wordt het de hoogste tijd dat je hiermee aan de slag gaat, want dit kost je klanten. Wil je met mij kijken of jouw website beter kan? Hoe je een website krijgt waarmee je klanten krijgt? Maak dan een afspraak voor persoonlijke marketing coaching.
“Levert jouw mooie website je klanten op?”
Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!
Recente reacties