De meeste MKB bedrijven hebben tegenwoordig wel een website. Maar website optimalisatie voor je bezoekers is iets anders. Dat is een website die erop gericht is het de bezoeker makkelijk te maken. Veel bedrijven denken dat ze met het hebben van hun website hun online marketing goed geregeld hebben. Maar dan begint het eigenlijk pas.

 

Kijken maar niet kopen?

Je website optimaliseren is een manier om iets te laten gebeuren. Je hebt er niks aan als bezoekers alleen maar langskomen en eens rondsnuffelen. Kijken maar niet kopen, nou ja, precies dat. Actie ondernemen, daar gaat het om. Hieronder vind je een checklist om te zorgen dat je website geschikt is voor marketingdoeleinden. Hoe scoort die van jou?

 

Website optimalisatie checklist

  • Homepage: is het direct duidelijk wat je doet en welke oplossing je hebt voor het probleem van je klanten? Dit geldt met name voor bedrijven die diensten leveren. Lever je producten, dan moet het makkelijk zijn om naar de shop te gaan en het is belangrijk je meerwaarde te laten zien, wat doet jouw bedrijf anders?
  • Afbeeldingen: kloppen ze bij jouw verhaal en positionering? Passen ze bij jouw merkuitstraling? Is de kwaliteit goed genoeg?
  • Actieknoppen: staan ze op de juiste plekken en werken ze goed?
  • Formulieren: zijn ze duidelijk, niet te lang en werken ze?
  • Heb je de website gekoppeld aan Google Analytics? Bekijk dan welke pagina’s populair zijn en zorg dat je daar een actieknop op hebt staan.
  • Als je online adverteert via social media heb je de website gekoppeld met de social media? Zodat je kunt zien wat er naar aanleiding van je advertenties gebeurt?
  • Gebruik je betekenisvolle links op je website, die de bezoeker helpen te weten wat ze kunnen verwachten als ze er op klikken? (en nee, dat is niet’klik hier’, google er voor de gein maar eens op, doet niets voor je vindbaarheid!)
  • Kun je zelf makkelijk pagina’s maken voor je online marketingcampagnes of zit je vast aan een beperkt aantal pagina’s?
  • Is je website actueel genoeg? Check prijzen, pakketten, acties en producten.

 

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je website? Dan kun je wel wat marketing handjes gebruiken! Neem contact op

 

 

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!