Af en toe je website checken op belangrijke punten zoals gebruiksvriendelijkheid, snelheid en conversie is een must voor ondernemers die hun online marketing goed voor elkaar hebben. Laatst sprak ik nog met een ondernemer die niet wist dat zijn gratis weggever op zijn website niet goed werkte, waardoor hij geen nieuwe leads kreeg. Jammer en niet nodig! Controleer daarom of je misschien kapotte links hebt, of al je formulieren nog werken en wat er nog beter kan op je website. Met deze gratis snelle checklist wordt zo’n website check een eitje!

 

Website checken om tijd te besparen

Met deze website checklist bespaar je tijd. Je checkt snel belangrijke onderdelen op je website. Bekijk ook vooral de statistieken van je website. Ik weet het, het is droge kost maar belangrijk om snel je website voor je bezoekers te optimaliseren. Je wil bezoekers naar je website krijgen, en als ze er zijn, van bezoekers klanten maken. Daarom maak je het ze gemakkelijk. Met hulp van je statistieken krijg je snel inzicht en kun je je website checken.

Snel je website checken op belangrijke punten: doe het regelmatig.

Website checken doe je snel met deze checklist

  1. Werken alle links? Check het met de gratis Link Checker van W3
  2. Controleer de tekst van al je interne links. Gebruik je betekenisvolle links met belangrijke zoekwoorden voor jouw website zoals bijvoorbeeld ‘collectie zomerjassen’ in plaats van ‘klik hier’?
  3. Hebben al je pagina’s een beschrijvende titel met zoekwoorden die de inhoud van de pagina goed weergeeft? (SEO)
  4. Beantwoord je op elke pagina een vraag of probleem van je klant?
  5. Heb je voldoende call-to-actions op je website? Zijn je actieknoppen opvallend en goed te zien?
  6. Kun je de teksten op je knoppen nog beter maken? Bijvoorbeeld, gebruik op een knop ‘Nu afspraak boeken’ in plaats van ‘Verzenden’
  7. Werken al je formulieren en/of bestelprocedures? Doen alle knoppen het?
  8. Staan de contactgegevens duidelijk vermeld en kloppen ze nog?
  9. Is je website gekoppeld aan Google Analytics? Kijk eens wat bezoekers doen op je website. Welke pagina’s zijn poplulair? Kun je misschien op die pagina’s betere knoppen of formulieren maken om meer leads te krijgen?
  10. Staan al je social media kanalen op je website en kloppen de links nog?
  11. Heb je voor alle afbeeldingen een omschrijving ingevuld en een ALT-tekst?
  12. Controleer of je website en pagina’s vlot geladen worden met de gratis Speedtest van Google

 

Website checken op nieuwe klanten

Krijg je voldoende leads met je website? Nee? Misschien wordt dan tijd om te gaan kijken waar dat door komt? Test op welke manier je de hoogste conversie krijgt door van een pagina verschillende versies te maken. In de marketing noemen we dat A/B testen. Soms kan het aan hele kleine dingen liggen waarom mensen niet doen wat jij wil dat ze doen. De kleur van een knop, de tekst op een knop, de tekst in de buurt van een knop, de tekst op de pagina en/of de afbeeldingen die je gebruikt. Probeer je pagina’s steeds beter te maken met kleine aanpassingen. Zo wordt website checken geen tijdrovende klus en werkt je langzaam naar een betere versie.

 

Website checken doe je regelmatig

Voer de check regelmatig uit om te kijken of alles nog werkt zoals jij dat wil. Zo haal je het meeste uit je website. Want die moet je wel wat opleveren en is er niet alleen om te laten zien hoe mooi je website eigenlijk is. Sterker nog, hoe mooier je jouw website vindt, hoe minder hij meestal oplevert. Probeer die roze bril eens af te zetten en als een bezoeker of toekomstige klant naar je website te kijken. Wat kan die op jouw website vinden? Helpt je website voldoende bij zijn of haar ‘probleem’? Of dat zo is, weet je heel snel. Als je website je namelijk niets oplevert, wordt het tijd om actie te ondernemen!

“Snel je website checken met deze checklist die je tijd bespaart”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!