Er zijn nog steeds bedrijven die heerlijk ouderwets werken. Online? Nee joh, wij doen het al jaren zo, zonder. Dat is natuurlijk super fijn als dit model nog steeds voor jouw bedrijf goed werkt. De meeste MKB bedrijven hebben gelukkig wel een website. En dan houdt het vaak op met de online zichtbaarheid. Er is misschien een Facebook pagina die een stagiair ooit eens gemaakt heeft. Wordt niks meer mee gedaan. Niet nodig, want het gaat lekker zo. Niks aan veranderen.

Waarom je online zichtbaar moet zijn met je bedrijf

Ga eens na bij jezelf. Als je op zoek bent naar iets, maakt niet uit wat, wat doe je dan? Googlen natuurlijk. Als je even niks te doen hebt of je hebt even een break nodig, even door je Facebook of Twitter feed scrollen. Zie je wat je nu doet? Je gaat online. En dat is precies de reden waarom je met je bedrijf online zichtbaar moet zijn. We besteden ontzettend veel tijd aan online zijn. En eerlijk gezegd, verwachten je klant ook dat je online bent. Dat je een site hebt en via social media benaderbaar bent.

10 jaar geleden was het wel anders

In 10 jaar tijd is de manier waarop we met elkaar in contact komen enorm verandert. En dat komt allemaal door internet en de smartphone. Het is een opmars die niet meer te stoppen is. Voor die ondernemers en bedrijven die denken dat het voor hen allemaal niet nodig is: je concurrent stapt er wel in hoor, in het gat. Je hoeft je heus niet suf te Facebooken of te gaan vloggen, maar onderschat niet wat voor impact social media en internet hebben op de manier waarop we zaken doen.

Mis de boot niet!

Dus kun je maar beter aanhaken voordat je echt de boot gaat missen. Al is het maar om te leren hoe het allemaal kan werken voor jouw bedrijf. Zeker als je denkt dat het toch niks is. Probeer het eens uit zou ik zeggen. Wat online zijn jouw bedrijf oplevert.
En dan niet even een weekje, maar gewoon voor minimaal een half jaar. Het zal je verbazen dat het zorgt voor zichtbaarheid, bekendheid, interactie met je huidige en potentiële klanten.

Online meer waar voor je geld

Daar kan geen printadvertentie meer tegen op, zeker niet als het gaat over de kosten van marketing en reclame. Want online marketing is goedkoper dan print en veel beter meetbaar. Je krijgt eigenlijk veel meer waar voor je geld. Daarbij bereik je je doelgroep ook nog eens veel beter.

Dus voor al die ondernemers die gezond kritisch zijn over online zijn: verbaas jezelf en probeer het een keer. Denk vooraf na waar je jouw klanten online kunt vinden, bedenken wat voor hen interessant is en hoe je ze online kunt bereiken en helpen. En doe het dan gewoon. Ik ben benieuwd wat het je na een half jaar opgeleverd heeft. Wedden dat je online blijft?

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen met je online marketing, neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek. Ik help je graag op weg!

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!