Verstop jij je nog achter je logo in je marketing? Marketing en dus reclame wordt steeds persoonlijker. We zien steeds meer de mensen achter het bedrijf. Want bedrijven en merken zijn gewoon saai. Als we het daar over hebben, luistert niemand naar je.

Mensen luisteren wel als het gaat over jouw verhaal of jullie verhaal. Als het gaat over jouw klanten. Als het erover gaat hoe jij met je bedrijf waarde aan anderen kunt geven. Dat is een hele andere manier van marketing dan een aantal jaar geleden.

 

Verstop je niet achter een logo

Klanten zijn op zoek naar bedrijven waar ze een klik mee hebben en daarvoor moet je gewoon persoonlijkheid hebben. Nog  steeds zijn er heel veel bedrijven in het MKB die dit niet begrijpen. Waarom blijf je je verstoppen achter een logo?

 

Dit vonden ze niet leuk

Ik was een tijdje geleden bij een technisch bedrijf. Ze wilden een nieuwe website. Prima natuurlijk, ik was uitgenodigd  om mee te denken over de opzet van de site. Meteen hadden ze het over hoe het eruit moest komen te zien. Ze hadden zelfs al wat schetsjes gemaakt. Ho ho ho. Eerst even terug. Welk verhaal ga je op de site vertellen? Waar moet dat toe leiden? Welke ervaring wil je de bezoeker op je website meegeven? Wat heb je die te bieden (en nee niet meteen je product verkopen a.u.b!) En hoe past dat bij de manier waarop je nu communiceert?

Vonden ze niet leuk. Het was blijkbaar een hele pittige vraag voor ze. Er zaten vier mensen bij, waarvan er twee stug volhielden dat ze een merk/bedrijf waren en niet persoonlijk hoefden zijn: “Ik denk niet dat onze klanten dat interessant vinden om Jan te zie, haha”. Er werd wat lacherig over gedaan. Juist daardoor vielen ze ook niet bijzonder op met hun marketing. En dat vertaalde zich in te weinig sales. Ze vertelden precies hetzelfde als de concurrent. De twee anderen die aan tafel zaten, begrepen wel waar ik heen wilde. De directeur-eigenaar vond het allemaal maar grote onzin. De marketing manager zag het wel zitten. Die zat al tijden zonder fatsoenlijke verhalen om in zijn marketing te kunnen gebruiken. Eindelijk iets om mee te werken!

 

Laat de mensen achter het bedrijf zien

Verstop je met je bedrijf niet achter een logo of merk. Maak het persoonlijk. Klanten kiezen voor jou omdat ze je vertrouwen, je een goed verhaal hebt en ze zich begrepen voelen. Niet omdat je een mooi logo hebt. Het gaat om de mensen, die maken het bedrijf. Gebruik die dan ook in je marketing. Laat ze zien. Laat hen vertellen hoe zij iedere dag waardevol zijn voor de klant. Hoe ze de klant helpen en waarom ze dat met veel passie doen. Werkt veel beter dan een mooi logo.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!