Als kleine ondernemer of ZZP’er is de lokale vindbaarheid belangrijk. Zorg dat jouw website gevonden wordt door mogelijke klanten. Je kunt zelf de lokale vindbaarheid van jouw website verbeteren. Ik geef je tips, zodat jouw website beter gevonden wordt.

Plaatsnaam in titels en omschrijvingen zetten

De lokale vindbaarheid van je website kun je vergroten door in de titels van jouw pagina een plaatsnaam te gebruiken. Ook in de omschrijving van de pagina kun je de plaatsnaam verwerken. Vul de omschrijving van de pagina altijd in. Veel ondernemers vergeten dat. Zonde! Het helpt de zoekmachine om jouw pagina beter te lezen en dus om beter te scoren in de zoekresultaten.

Vergroot zelf de lokale vindbaarheid van jouw website.

Google Mijn bedrijf pagina maken

Als je een bedrijf zoekt in Google heb je grote kans dat je meteen aanvullende informatie te zien krijgt. Een kaartje, openingstijden en contactgegevens. Dit doe je door een Google Mijn Bedrijf pagina te maken. Daar kun je foto’s van je bedrijf uploaden, contactgegevens doorgeven en jouw bedrijf voorstellen. Als mensen zoeken op jouw bedrijfsnaam, krijgen ze deze informatie in Google te zien. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Lokale vindbaarheid website vergroten

 

Heb je nog geen Google Mijn Bedrijf pagina? Maak er dan eentje. Het helpt enorm voor je lokale vindbaarheid. Met de link hieronder kun je de pagina aanmaken. Daarvoor heb je wel een (gratis) Google account nodig. Er zijn geen kosten verbonden aan het maken en hebben van een Google Mijn Bedrijfpagina. Je helpt er Google ook weer mee, door relevante informatie over jouw bedrijf met de zoekmachine te delen.
Google Mijn bedrijfspagina maken

Lokale vindbaarheid vergroten door Google Mijn Bedrijf

Op Google Mijn Bedrijf kun je aanvullende informatie geven over jouw diensten of producten. Je kunt zelfs prijsinformatie opgeven en bijzondere openingstijden. Bijvoorbeeld als je een evenement hebt of speciale koopavond. Je lokale vindbaarheid wordt vergroot, want je bent in Google Maps zichtbaar. Ook wat klanten van jouw bedrijf vinden, wordt door Google getoond. Dit zijn reviews. Die vindt Google erg belangrijk.

 

Bing Places

Je kunt een soortgelijke pagina maken voor de zoekmachine Bing. Dat werkt ongeveer hetzelfde als bij Google. Zorg dat je het profiel zo volledig mogelijk invult.
Bing Places pagina maken

 

Plaatsnaam gebruiken op landingspagina

Je kunt ook besluiten dat je bijvoorbeeld jouw contactpagina wilt gebruiken als landingspagina voor lokaal zoekverkeer. Gebruik dan de plaatsnaam in de titel en op de pagina zelf. Zorg wel dat je tekst leesbaar blijft. Zet er ook geen 20 plaatsnamen op, dat werkt niet. Ook al help je klanten buiten je woonplaats. Vanaf de landingspagina (pagina die als zoekresultaat in Google wordt getoond), help je de bezoeker verder naar jouw product of dienst. Denk na over hoe  de bezoeker op de pagina is gekomen en zorg dat je die helpt met snel informatie te vinden. Duidelijke menu’s en een overzichtelijke navigatie op je site helpen daarbij.

Als je deze tips handig vond laat het me weten in een reactie!

“Lokale vindbaarheid van je website zorgt voor meer klanten”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!