Tegenwoordig moet je als ondernemer redelijk handig zijn met internet. Je kunt op die manier zelf je marketing doen. Alle tools zijn voor handen en vaak nog gratis ook. Je website kun je bijvoorbeeld met gemak zelf bijhouden. Met deze technische marketingtips lukt het je zeker!

Marketingtip 1: Gebruik Google Analytics op je site

Dat is een stukje code van Google waarmee je bij kunt houden wat bezoekers doen op je website. En dat is hele belangrijke informatie voor jouw marketing. Want je website is de basis van online marketing. Als je niet weet of je Google Analytics hebt, vraag dan aan je web bureau om hulp of koppel je website zelf.

Marketingtip 2: Zorg voor beveiligde verbinding op je site

Google kijkt naar de kwaliteit van websites. Hoe die technische gebouwd is, hoe de teksten in elkaar steken en ook of je website gebruik maakt van een beveiligde verbinding. Dit zie je door in de adresbalk te kijken. Een beveiligde site begint met HTTPS in plaats van HTTP. Zo’n beveiligde site wordt door Google als betrouwbaarder gezien en zal dus meer autoriteit krijgen dan een site die dit niet heeft. Dit heeft impact op je score in Google. Niet dat je hiermee meteen op de eerste pagina bovenaan staat, maar alle beetjes helpen, toch?

Marketingtip 3: Test met verschillende call-to-actions

Knoppen op je website zetten aan tot actie. Plaats ze daarom strategisch op je pagina’s. Eigenlijk zou iedere pagina een knop moeten hebben, die aanzet tot de volgende actie. De bezoeker moet immers wat doen op je website, niet die alleen maar bekijken. Test met verschillende soorten knoppen, met diverse kleuren en verschillende teksten. Welke krijgen de hoogste doorklik?

Marketingtip 4: Test regelmatig je formulieren en shop

Je zal de eerste ondernemer niet zijn die helemaal niet in de gaten heeft dat het contactformulier niet goed werkt. Of dat een knop naar een verkeerde pagina linkt. Of dat de shop niet goed werkt en de betaalmodule niet klopt. Test regelmatig alle knoppen en formulieren op je site. En zeker alle transacties. Werkt alles zoals het moet werken? Het zou zonde zijn als je hier door klanten of leads misloopt.

Marketingtip 5: Zorg dat je zelf je website bij kunt houden

Veel ondernemers kunnen zelf niet hun website aanpassen. Met gevolg dat het veel geld kost als je goede marketing op je website wilt doen. Een goede verkoopwebsite is namelijk altijd in beweging. Het is niet iets wat je eenmalig neerzet. Het is continue aanpassen, testen en optimaliseren. Zeker als je online adverteert of een nieuwsbrief hebt is je site dynamisch. Maak je jezelf niet afhankelijk van een web bureau, maar zorg dat je zelf  de website bij kunt werken. De meeste sites draaien tegenwoordig op WordPress en kun je na wat uitleg, prima zelf bijhouden, ook als je niet technisch bent. Wat je bespaart, kun je weer in je marketing investeren.

Vond je deze tips handig? Laat het me weten in een reactie.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!