Snapchat marketing voor ondernemers: waarom?

Snapchat marketing is in opkomst. Snapchat is het snelgroeiende social media platform van dit moment. Meer dan 150 miljoen mensen gebruiken Snapchat iedere dag. Bijna 70% is vrouw en is jonger dan 40. Gemiddeld genomen besteden mensen zo’n half uur per dag aan Snapchat. Deze cijfers zijn indrukwekkend en groeien nog steeds. Hoe kun je als ondernemer Snapchat marketing inzetten om jouw ideale klant te bereiken?

Snapchat marketing: lees alle tips.

Snapchat voor ondernemers: hoe zet je het in?

Snapchat kun je als ondernemer op verschillende manieren inzetten voor je marketing. Je kunt er leuke acties mee doen, zoals raad het plaatje of het oplossen van een rebus. Vraag je volgers om hun allerleukste foto, of video met jou te delen. Dit kun je koppelen aan jouw product of dienst. De leukste Snaps kies je eruit en winnen een leuke prijs. Je kunt Snapchat ook goed gebruiken voor het tonen van sneak peeks van nieuwe producten of diensten. Zo houd je jouw ideale klant betrokken bij je merk en heb je ook kans dat zij dit weer gaan delen met hun volgers.

Snapchat kun je ook goed inzetten in combinatie met kortingsbonnen die in je Stories gebruikt.
Veel bedrijven gebruiken Snapchat ook om een kijkje achter de schermen te geven. Doet het ook altijd goed op andere social media overigens. Laat jezelf en jouw team op Snapchat zien. En dat mag best een beetje minder strak zijn dan je normaal zou doen. Snapchat is veel minder zakelijk dan andere social media. Jouw Snaps en Stories mogen daarbij aansluiten. Hou het losjes en neem jezelf niet al te serieus. Humor is een belangrijk onderdeel van Snapchat.

Realiseer je dat Snapchat een snel medium is. Als je het zakelijk in wilt zetten, zorg dan dat je zelf ook snel kunt reageren op Snapchat.

Acties koppelen aan je website

Zorg dat je acties altijd gekoppeld zijn aan een pagina op je website. Die maak je speciaal voor jouw Snapchat actie. Daarop kunnen ze dan meedoen met jouw actie.

Creatief met Snapchat

Snapchat laat je creatief zijn door de vele filters, emojis en hashtags die je kunt gebruiken in je Snap. Experimenteer er mee en kijk wat je volgers leuk vinden. Vraag je volgers om zelf Snaps te maken die jij kunt gebruiken in je Stories. Bedenk Snaps die jouw volgers kunnen delen op andere social media kanalen, zoals grappige foto’s.

Ook kun je Snapchatters met veel volgers benaderen om mee samen te werken. Zorg dan wel dat deze personen, bedrijven of merken bij jou passen.  En biedt hen ook een voordeel aan als je gaat samenwerken.

Gebruik je logo in je Snaps als dat kan of op zijn minst kleuren uit je logo. Maak je eigen stijl met je Snaps en Stories, zodat volgers ze gaan verbinden aan jouw merk.

Promoot je Snapchat account

Om meer volgers op te bouwen kun je jouw Snapchat account ook op andere social media kanalen promoten. In de marketing noemen we dat cross-promotie. Gebruik je Snapcode en hou hierbij rekening met de richtlijnen van Snapchat.

Gebruik je Snapcode overal waar je ideale klant met jou in contact komt. Deel je account via andere social media en zet het op je reclamemateriaal. Zorg dat je de beste Snaps deelt buiten Snapchat. Je kunt ook je blog inzetten om je Snapchat account te promoten. Post je Snapcode in een blogpost of op een contact pagina op je website. Zet op je website een link naar je Snapcode.

Snapchat resultaten meten

Helaas blijft Snapchat in vergelijking met andere social media ver achter wanneer het gaat om inzicht in je resultaten. Je kunt alleen het aantal unieke weergaven zien en de replays. Dat is heel beperkt. Te weinig eigenlijk om te beoordelen hoe goed je het doet. Toch kun je wel eruit halen: als je volgers binnen je ideale klantgroep blijven groeien doe je het blijkbaar goed.

Snapchat is echt anders

Snapchat is een heel ander social media kanaal dan Facebook, Twitter, noem ze maar op. Dat betekent dus ook dat jouw strategie op Snapchat echt anders zal moeten zijn dan bij andere social media. Hou rekening met een jonge doelgroep en wat die leuk vinden. Post spontane Snaps en Snaps waar je van te voren goed over nadenkt. Wat wil je ermee bereiken en hoe kun je interactie krijgen met je volgers? Zorg dat je een verhaal vertelt, zelfs als je reclame maakt. Verplaats je in je volgers en wat zij verwachten. Maak ook Snaps die je nergens anders dan deelt, alleen op Snapchat. Zo hou je het voor jouw volgers interessant. Snapchat is kort, krachtig en moet vooral prikkelen.

“Snapchat is fun en moet jouw ideale klant prikkelen”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!