Reserveren, betalen en boeken wordt straks mogelijk via Instagram. Op dit moment wordt een test gedaan waarbij dat mogelijk moet worden. Ook is Instagram bezig het voor bedrijven makkelijker te maken om op berichten te reageren. Zo is er dadelijk een aparte inbox voor dit soort berichten die je ook kunt filteren en een waardering kunt geven. Op die manier wordt het makkelijker om het overzicht te bewaren en eventuele leads op te volgen.

Betalen via Instagram

Instagram biedt bedrijf accounts straks de mogelijkheid om online tickets te verkopen, om klanten direct via Instagram te laten reserveren of een afspraak te laten boeken. En ook te betalen. Hiervoor worden bijvoorbeeld koppelingen gemaakt met apps zoals Eventbrite. Zo wordt het bijvoorbeeld straks mogelijk om als restaurant via je Instagram account reserveringen binnen te krijgen. En klanten kunnen dus via Instagram een tafel reserveren of een ticket voor je event kopen.

Hiervoor worden actieknoppen toegevoegd waar klanten op kunnen klikken om te reserveren, boeken of te betalen. Social media gaat een steeds grotere rol spelen in het online verkoopproces. Facebook heeft dit natuurlijk al wat langer en ik verwacht dat dit bij steeds meer social media het geval gaat zijn. Zij worden in feite een verkoopkanaal of zorgen dat je leads kunt krijgen.

 

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!