Social media profiel pimpen

Vandaag geef ik je 10 praktische tips voor het pimpen je social media profielen. Zodat ze super goed worden. Waarschijnlijk heb je ze ooit een keer gemaakt en er toen niet meer naar omgekeken. Zonde! Vergeet niet dat het je marketingkanalen zijn. Daarom is het slim om 1x in de 3 maanden je profielen en instellingen op social media eens te checken. Klopt alles nog? Pimp je profiel met mijn tips!

 

Tip 1: oude kiekjes kunnen in de prullenbak

Kijk naar je profielfoto. Klopt die nog of ben je op de foto 10 jaar jonger? Klopt het logo van je bedrijf nog? Is de omslagfoto die je gebruikt nog actueel? Upload een recente foto en zorg dat die van goede kwaliteit is. Omdat de afmetingen van een profiel- en omslagfoto per social media kanaal verschillen, hebben we deze handige checklist voor je gemaakt.

Facebook 180 x 180 px
LinkedIn 400 x 400 px
Google+ 250 x 250 px
Twitter 400 x 200 px
YouTube kanaal icon 800 x 800 px
Instagram 110 x 110 px
Pinterest 165 x 165 px

Voor omslagfoto’s kun je de volgende afmetingen aanhouden:

Facebook 828 x 315 px voor desktop / 828 x 462 mobiel
LinkedIn 646 x 220 px
Google+ 1080 x 608 px
Twitter header 1500 x 500 px
YouTube kanaal 2560 x 1440 px

Pimp zelf je social media profielen voor maximale impact.

Tip 2: overal dezelfde foto’s gebruiken vergroot de herkenbaarheid van je merk of bedrijf

Gebruik als profiel- en omslagfoto overal dezelfde foto, op al je social media kanalen. Dit vergroot de herkenbaarheid van jou, je merk en je bedrijf. Wees consistent.

 

Tip 3: check jouw instellingen voor foto tags

Controleer je instellingen voor foto tags voor elk social media kanaal. Wie kan jou taggen en wil je daarvoor eerst toestemming geven of niet? Op die manier kun je voorkomen dat er je getagd wordt bij foto’s waar je dat eigenlijk liever niet zou hebben. Als je toch bezig bent, controleer dan ook even bij welke foto’s je getagd bent of je dat nog wel wil?

 

Tip 4: wie is dit?!

Net als dat je overal dezelfde profiel foto’s of omslagen gebruikt, is het ook belangrijk dat je op al je social media dezelfde en dus een herkenbare naam gebruikt. Wil je het professioneel aanpakken, gebruik dan je bedrijfsnaam en niet je eigen naam.Tenzij je met je eigen naam bekender bent dan met je bedrijfsnaam. Maar dan moet je al BN-er zijn toch?

 

Tip 5: vul je social media profiel helemaal in

Het is even een klus, maar kijk of je op elk social media kanaal dat je gebruikt, je profiel helemaal in hebt gevuld. Kloppen adressen, telefoonnummers en e-mailadressen nog? Klopt de beschrijving van jouw bedrijf, merk en werkzaamheden nog? Zorg dat ze up-to-date zijn. Gebruik ook belangrijke zoekwoorden voor jouw bedrijf in je profielbeschrijvingen als je daarop gevonden wilt worden. Stop het niet vol met zoekwoorden, maar let er wel op.

 

Tip 6: gebruik je eigen, unieke hashtags

Maak je eigen unieke hashtags en gebruik ze consistent. Zo maak je je social media berichten herkenbaar en inspireer je anderen jouw hashtags te gebruiken.

 

Tip 7: check welke posts werken en welke niet

Kijk eens naar de berichten die je de afgelopen maanden hebt geplaatst. Op welke berichten heb je veel interactie gekregen en op welke weinig? Door hier regelmatig naar te kijken, maak je jouw social media marketing stap voor stap beter. Wat niet werkt, doe je niet meer. Wat wel werkt, blijf je doen. Probeer ook eens wat nieuws, wees creatief.

 

Tip 8: vind je alles wat je volgt nog interessant?

Eigenlijk zou je deze tip dagelijks moeten toepassen. Welke berichten die voorbij komen vind je niet meer interessant of leuk? Wil je die berichten dan nog volgen? Zo voorkom je dat je op een gegeven moment honderden of zelfs duizenden accounts volgt en je er eigenlijk al tegenop ziet om dagelijks weer door al die berichten heen te moeten scrollen. Regelmatig opschonen dus!

 

Tip 9: werk met een checklist als je veel social media kanalen moet managen

Heb je veel social media kanalen die je moet managen en beheren? Werk dan met een checklist. Een overzichtelijke lijst waarop je al je profielgegevens (bio, naam, url, inlog etc) volledig invult. Verandert er iets, dan hoef je alleen maar je lijst erbij te pakken, je lijst aan te passen en vervolgens je kanalen 1 voor 1 te controleren en de tekst te kopiëren van je checklist.

 

Tip 10: Doe het nu!

Zo. De laatste tip is: doe het nu. Het kost je hooguit een uurtje. Als je veel kanalen hebt, begin met je checklist te maken. En zet meteen in je agenda voor over 3 maanden: social media kanalen updaten!

“Oude kiekjes op je profiel kun je net zo goed in prullenbak gooien. Je klanten moeten je toch kunnen herkennen?”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!