We krijgen zoveel e-mail in onze inbox dat je als ondernemer of bedrijf echt je best moet doen om op te vallen. Stuur regelmatig een e-mailing aan je bestaande klanten en mensen die zich aangemeld hebben voor je mailing, zo bouw je in elk geval een band op en kun je ook goed testen welke mailings goed scoren en welke niet. Hoe zorg je nou dat deze mailings gelezen worden en interessant blijven? Vandaag geven we je in deze blogpost 5 tips voor een onweerstaanbare e-mailing.
Onweerstaanbare e-mailing
Ken je dat, van die e-mailings die je wel moet openen. Gewoon omdat je altijd wat interessant en bruikbaars toe gestuurd krijgt. Ondernemers die onweerstaanbare e-mailing sturen doen dat. Ze weten precies hoe ze jouw aandacht kunnen krijgen. Lees hieronder tips zodat ook jij een onweerstaanbare e-mailing kunt maken.
Zorg dat je klanten je e-mailing openen. Gebruik een pakkende titel en gebruik niet ‘nieuwsbrief januari’.
Tip 1: Maak het exclusief
De mailing die doet, is niet voor iedereen beschikbaar. En dat is precies wat je wilt. Wie zich heeft aangemeld voor jouw e-mailing (of nieuwsbrief), heeft dat gedaan omdat ze geïnteresseerd zijn in jouw product, bedrijf of ze vinden je gewoon leuk. Blijf je lezers iedere keer weer verrassen met leuke en unieke content. Bedenk bijvoorbeeld een actie die alleen geldt voor de lezers van jouw e-mailing of geef ze toegang tot exclusieve content, die anderen niet kunnen zien. Dat is meteen een goede reden waarom mensen je nieuwsbrief willen blijven ontvangen en die gelezen wordt. Stel je voor dat ze een exclusieve aanbieding of content missen!
Tip 2: Schrijf jij nog steeds: geachte klant?
Spreek de lezer niet aan met geachte klant. Klanten en anderen zijn gewoon echte mensen. Die een naam hebben. Het is veel fijner om digitale post te ontvangen die persoonlijk is. Personaliseer daarom altijd je mailing. Tegenwoordig is dat heel gemakkelijk automatisch in te stellen. Dit betekent wel dat je je mailinglijst goed bij moet houden. Zorg dat je ook de naam invult van de persoon die zich aangemeld heeft voor jouw mailing, niet alleen het e-mailadres.
Tip 3: Neem geen aanloopje voor succes
Schrijf onderwerpregels die direct aan de lezer laten zien waar de mailing over gaat. Dus niet: Nieuwsbrief van Marketing Handjes. Schrijf in plaats daarvan: Verbeter je seo en krijg nu 15% korting! Je lezer scant, net als jij, zijn inbox op interessante mail. Wat niet direct de aandacht trekt, wordt niet geopend.
Tip 4: Koppel je nieuwsbrief aan je website
Je nieuwsbrief koppel je aan je website. Schrijf dus niet je hele content in de e-mailing zelf, maar zorg dat er doorgeklikt wordt op de links. Zo heb je meteen een geïnteresseerde bezoeker op je website en krijg je ook inzicht welke artikelen zorgen voor meer kliks. Hiermee kun je je content steeds weer een stapje beter maken.
Tip 5: Voor als je een maatje meer hebt
Als je een wat groter bedrijf bent, kun je af en toe ook iemand uit je bedrijf vragen een stukje voor de mailing te schrijven. Vooral wanneer je product of dienst niet zo eenvoudig is of wanneer je maatwerk levert, kan het voor de klant leuk zijn om te lezen. Maak er geen one-man-show van. Vraag bijvoorbeeld ook eens medewerkers van de klantenservice welke vragen ze regelmatig krijgen. Sommige directeuren, CEO’s en sales managers zien zichzelf heel graag terug in een nieuwsbrief. Doe het dus niet iedere keer, maar slechts af en toe. Het is net als bij het schrijven van een goede webtekst. Het gaat om de voordelen voor de klant, niet om jou en de voordelen van jouw product of dienst. Het gaat erom met welke problemen en uitdaging jij een klant kunt helpen.
“Sommige e-mailings moet ik gewoon openen, zo nieuwsgierig ben ik. Hoe doen ze dat toch?”
Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!
Recente reacties