Select Page
Marketing Handjes logo

MKB vindt online marketing niet belangrijk

by mei 19, 2016Marketing0 comments

Femke de Coninck

Femke de Coninck, adviseert ondernemers over online marketing

Dat was schrikken zeg, toen ik zag dat maar 29% van de MKB’ers online marketing belangrijk vindt. Moest ik echt even van bijkomen. En het wordt nog erger, 48% gaf aan helemaal niks met online marketing te doen! De MKB Online Monitor voor 2015 van TNS Nipo geeft aan dat het MKB online marketing niet belangrijk vindt voor de groei van hun onderneming. Dat je kansen laat liggen als je niets met online marketing doet, is duidelijk. Waarom doe je het dan verdorie niet? Gisteren was ik bij de pedicure. En tijdens het vijlen en knippen werd duidelijk waarom je als ondernemer, hoe klein ook, op zijn minst een website zou moeten hebben en dus aan online marketing zou moeten doen…….

 

Online marketing is: Klanten kunnen je website niet vinden

Onze pedicure vertelde dat ze er geen klanten meer bij kon hebben, zo druk had ze het. Er kwamen via haar website geregeld aanvragen voor een afspraak binnen. Ze had haar werkgebied nu beperkt tot Helmond, omdat ze genoeg klanten had. Toen iemand vroeg of zij nog een goede pedicure in Someren kende, wist ze meteen iemand die ze aan kon bevelen: “ik zoek het telefoonnummer even voor je op”. Ze zocht op Google. Niets te vinden. Ze nam de tijd om verder te kijken dan de eerste pagina’s van Google terwijl ze zocht op ‘pedicure Someren’. Wat denk je?

 

Die collega uit het vak, die ze het zo gunde om nieuwe klanten in Someren te krijgen, was gewoon onvindbaar met haar website. Ze had blijkbaar helemaal geen website. Zo kon niet eens een telefoonnummer vinden, ook niet in de online telefoongids. Ongelofelijk dat er MKB ondernemers zijn die online niet te vinden zijn. Hoe makkelijk wil je het hebben? Een vakgenoot beveelt je aan aan een mogelijk klant, die vervolgens niet kan bellen voor een afspraak. Over gemiste kansen gesproken!

Online marketing voor MKB

Doe jij niets met online marketing, dan doet je concurrent het wel.

Online marketing is duur en moeilijk

Denk je dat online marketing duur en moeilijk is? Dat hoeft niet en hangt helemaal af van wat je ermee wilt. Dat betekent wel dat je er als ondernemer over na moet denken, net als bijvoorbeeld over advertenties die je in het lokale huis-aan-huisblad zet. Maak bewust een keuze wat je wel of niet doet met online marketing. Maar het is zonde om niet eens de mogelijkheden te bekijken. Online marketing is niet moeilijk, ingewikkeld en geschikt voor iedere ondernemer, hoe klein ook. En als je het doet, doe dan niet af en toe zo maar iets, maar stel een concreet doel op, probeer verschillende dingen uit en kijk wat werkt. Door het gewoon te doen ervaar je wat voor jouw bedrijf en onderneming werkt. Als je er niets mee doet, dan heb je er tenminste over nagedacht en een goede reden waarom je het niet doet. Ondanks dat we vinden dat elke ondernemer die zichzelf serieus neemt op zijn minst een website zou moeten hebben die vindbaar is.

 

Andere ondernemers doen het wel

Er zijn ondernemers die wel wat met online marketing doen. Het zijn vaak bedrijven met 5 tot 50 medewerkers, die een concrete groeidoelstelling hebben. Zij zien in dat online marketing nodig is om verder te groeien. Ze hebben een uitgewerkt plan met marketingactiviteiten en hebben ook een budget gereserveerd. Bijna de helft van de ondernemers geeft aan wel wat te willen doen met online marketing, maar dat het geen prioriteit heeft. We willen maar zeggen: denk er over na, begin met kleine stapjes om je online marketing te verbeteren, bijvoorbeeld met het beter maken van je website. Als jij het niet doet, doet je concurrent het wel.

 

Online marketing tips nodig en het zelf doen?

Heb je tips nodig voor je online marketing en wil je graag aan de slag? Abonneer je onder dit artikel op de HANDIG. Hierin geef ik gratis praktische online marketingtips voor het MKB. Ik wil ondernemers helpen met succesvolle online marketing. Dat doe ik door marketing eenvoudig te maken zodat jij het zelf kan doen. En het is ook nog leuk om te doen! Naast de gratis marketingtips heb ik regelmatig leuke win- en kortingsacties! Reden genoeg dus om je te abonneren. Het is gratis en met mijn tips kun je direct aan de slag, waarom zou je het niet doen?

 

Tijd tekort voor je online marketing?

Ben jij ook zo’n ondernemer die wil groeien, maar te weinig tijd heeft voor online marketing? Als je tijd tekort hebt, dan kan ik je helpen met slimme marketingoplossingen. Onderaan deze pagina vind je ze. Facebook Fiksen, Facebook Advertentie Actie, Mailing Gemak en meer. Voor ondernemers die wel online marketing willen doen.

“Behoor jij tot die 48% van het MKB die niets met online marketing doet?”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wil jij graag alle marketingtips als eerste in je mailbox?
Abonneer je op de Handig.

Barstensvol tips & tricks, how-to’s en leuke win-en kortingsacties.

E-mail marketing voor ondernemers

HULP NODIG BIJ JE E-MAIL MARKETING?

Verhoog je omzet & krijg meer klanten
met e-mail marketing

Facebook bedrijfspagina voor ondernemers

LAAT JE FACEBOOK FIKSEN

Facebook bedrijfspagina nodig die je klanten & tijd oplevert?

 

Marketing coaching

KRIJG VAN ALLE KANTEN KLANTEN

Persoonlijke begeleiding bij je marketing

 

l

Contact

Ben je op zoek naar een Online marketingbureau in Helmond of de regio Eindhoven?

Wil je contact met me opnemen? Of heb je een vraag of wil je iets weten? 
Bel me of stuur een mailtje.

Let's get social

Op mijn social media kanalen vind je meer tips en leuke acties!
Zorg dat je volgt om niets te missen.

Femke de Coninck | Marketing Specialist

06 - 48 55 85 69 

femke@marketinghandjes.com

Share This