Select Page
Marketing Handjes logo

Meer volgers krijgen op social media?

by okt 6, 2017Facebook marketing, Instagram1 comment

Femke de Coninck

Hoe krijg ik meer volgers op social media? Dit is met stip de meest gestelde vraag wanneer het gaat over online marketing. Het werd hoog tijd dat ik er een keer een artikel over schrijf. Want het houdt blijkbaar veel ondernemers bezig. Waarom is dat eigenlijk? En hoe krijg je meer volgers op social media? In dit artikel vertel ik je er meer over.

Waarom we zo graag meer volgers willen

Omdat het eigenlijk een ego/status dingetje is. Als je veel volgers hebt, zul je het wel goed doen. Toch? Dat is wat we denken. En dat slaat eigenlijk nergens op. Want die volgers, zijn dat eigenlijk wel je klanten? In veel gevallen niet. Dus je hebt er helemaal niets aan. Vooral op Instagram is het aantal volgers echt een statussymbool geworden. Nogmaals, als het niet je klanten zijn, dan heb je er niks aan.

Meer volgers en dan ga ik…..

In de praktijk kom ik veel ondernemers tegen die zeggen: als ik 500 volgers heb dan maak ik pas echt werk van mijn social media. Nu is het nog niet de moeite waard om er moeite in te stoppen. Zo. Dat vind ik nogal wat. Een beetje arrogant eigenlijk ook he. Pas als ik zoveel heb, dan vind ik het de moeite waard om…. En die 200 die je nu volgen dan? Zijn die niet waardevol voor jouw bedrijf? Zij nemen de moeite om jou te volgen en jij vindt dat niks waard.

Wat als het allemaal klanten zouden worden?

Stel je voor dat die 200 allemaal dit jaar klant bij je worden. Wat betekent dat voor jouw bedrijf? Realiseer je dat niet gaat om de aantallen, maar om de kwaliteit. Daarom is het zo belangrijk dat die volgers potentiële klanten zijn. En hoezo doe je daar niks mee dan? Het lijkt erop dat je potentiële klanten niet interessant genoeg vindt? Welk bedrijf wil er nou geen klanten? Zie je hoe raar het eigenlijk is op deze manier te denken? Toch zijn er blijkbaar veel ondernemers die zo denken. Want ik spreek ze regelmatig. Richt je op de volgers die je al hebt om nieuwe volgers aan te trekken. Verwaarloos ze dus niet.

Het is een mooi excuus om niks te doen

Een andere reden waarom veel ondernemers niets doen als ze naar hun idee te weinig volgers hebben, is dat het een mooi excuus is om niks te doen. Vaak is dat omdat ze eigenlijk niet goed weten hoe ze het aan moeten pakken op social media. En dus is het handig als je nog weinig volgers hebt, waarom zou je daar moeite in stoppen?

Meer volgers krijgen op social media

Hoe krijg je meer volgens op social media? Je moet geen volgers kopen, dat lijkt me nu wel duidelijk. Hoe krijg je dan wel meer volgers? Nou, door aan je social media te werken. Zet er regelmatig nieuwe berichten op, zorg voor interactie met je volgers, zet ze eens in het zonnetje en doe er moeite voor. Makkelijker kan ik het helaas niet voor je maken. Social media is lange termijn denken. Het betekent tijd en moeite investeren om wat op te bouwen. Naamsbekendheid, inzicht in je doelgroep en kijken wat ze interessant vinden. Dat is ook waardevol voor jouw bedrijf en zeker om je marketing beter te kunnen maken.

Blijf niet wachten op meer volgers

Ga vooral ‘doen’. En blijf niet wachten dat je die magische 500, 5000 of 50.000 bereikt. Waarschijnlijk denk je dat het dan past interessant voor je bedrijf wordt. Toch raad ik je aan om niet op deze manier naar je social media te kijken. Als je met succes meer volgers op social media wilt krijgen, zul je eraan moeten werken. Ga dat gewoon doen, leer ondertussen wat je volgers interessant vinden en maak op die manier je marketing beter.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

1 Comment

  1. Sylvie

    Dank voor de uitleg..ik wil natuurlijk ook meer (klant) volgers want als zij een reactie op een bericht zetten zien dat hun vrienden weer en zo hoop je op meer klanten …daarom wil ik meer volgers klant of niet 👍😉

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wil jij graag alle marketingtips als eerste in je mailbox?
Abonneer je op de Handig.

Barstensvol tips & tricks, how-to’s en leuke win-en kortingsacties.

E-mail marketing voor ondernemers

HULP NODIG BIJ JE E-MAIL MARKETING?

Verhoog je omzet & krijg meer klanten
met e-mail marketing

Facebook bedrijfspagina voor ondernemers

LAAT JE FACEBOOK FIKSEN

Facebook bedrijfspagina nodig die je klanten & tijd oplevert?

 

Marketing coaching

KRIJG VAN ALLE KANTEN KLANTEN

Persoonlijke begeleiding bij je marketing

 

l

Contact

Ben je op zoek naar een Online marketingbureau in Helmond of de regio Eindhoven?

Wil je contact met me opnemen? Of heb je een vraag of wil je iets weten? 
Bel me of stuur een mailtje.

Let's get social

Op mijn social media kanalen vind je meer tips en leuke acties!
Zorg dat je volgt om niets te missen.

Femke de Coninck | Marketing Specialist

06 - 48 55 85 69 

femke@marketinghandjes.com

Share This