Marketing is aandacht. Aandacht krijgen en die geven. Dat vergeten we nog weleens. Dat we aandacht voor onze marketing eigenlijk moeten verdienen. Door een Facebook pagina te hebben, heb je nog geen aandacht van je ideale klant. Door op Instagram te gaan, heb je nog geen aandacht voor jouw stories. Hoe krijg je aandacht voor je marketing?

Want alleen het bereiken van je klant is nog geen garantie dat je ook aandacht krijgt. Vooral op social media is de roep om aandacht echt overal. Hetzelfde geldt voor je nieuwsbrief of mailing. Je bent niet de enige die wat stuurt. Hoe steek je daar bovenuit en trek je de aandacht van de klant?

Marketing is aandacht krijgen

De meeste ondernemers die ik spreek zijn op zoek naar klanten en daarvoor hebben ze eigenlijk eerst aandacht van die klanten nodig. Want het feit dat je er bent, is natuurlijk niet genoeg om aandacht van je klant te krijgen. Ze moeten weten dat je bestaat, wat je te bieden hebt, waarom jij waardevoller bent dan een ander. En dus zul je eerst aandacht van je klanten moeten verdienen.

Aandacht is bereik?

Nee. Aandacht is niet hetzelfde als bereik hebben. Het feit dat je met je advertentie 10.000 mensen bereikt is nog geen aandacht. Aandacht gaat om interactie met je (mogelijke) klanten. Daarom moet je ook nooit zomaar op Facebook of Instagram berichten promoten. Je hebt dan weliswaar bereik maar geen aandacht. Want die aandacht is steeds moeilijker te verdienen. Onze social media staat propvol met bedrijven die allemaal aandacht willen. Hoe kun je jezelf daarvan onderscheiden?

Aandacht geven is het krijgen

Aandacht krijg je door naar je klanten te luisteren. Wat willen ze? Wat verwachten ze van je? Dat geldt zeker voor de ontwikkeling voor je product of dienst, maar nog veel meer voor jouw marketing. Want die aandacht die moet je verdienen. En voor de concurrentie hoef je niet bang te zijn als je dit op de juiste manier doet. Als je aandacht aan je klanten geeft (ook online), dan krijg je daar ook aandacht terug. Maar hoe doe je dat dan?

Hoe krijg je aandacht van je klanten?

Het is belangrijk om heel goed te weten wie jouw klant is. Ideale klanten hebben we het hier over. Klanten die je het allerliefst helpt. Als je dat weet, weet je ook waar je jouw ideale klant kunt vinden en waar die naar op zoek is. Speel daar met je content op in. Geef veel en krijg daar veel voor terug. De tijd dat we alleen maar reclame maakten is, echt voor bij. Mensen zijn op zoek naar echtheid en waarde, ook online. Ook op social media. Je strategie is jouw geheime wapen. Door dit beter te doen dan jouw concurrenten krijg je de aandacht van de klant.

Zoveel mogelijk waarde bieden

Ga het gesprek aan met je klant, ook online. Wees waardevol en help ze zo goed mogelijk. Je zult zien dat je hiermee de aandacht verdient. Als je die eenmaal hebt, wordt het makkelijker. Want dan kan de klant jouw informatie geven over wat ze graag wil. Wat hen bezighoudt en waar ze een oplossing voor zoeken. Vervolgens speel je met je content via je nieuwsbrief en social media hierop in. Reken maar dat je aandacht krijgt. Met als resultaat dat je marketing gaat werken.

Luister naar je klanten en bepaal daarop je strategie. Probeer nieuwe dingen uit, experimenteer. Hoe meer je dat doet, hoe sneller je jouw succesformule vindt. En dus hoe meer aandacht je krijgt. Daarom is het belangrijk dat je jouw strategie uitvoert. Alleen dan krijg je er ook resultaat uit. Durf te experimenteren! Marketing is aandacht geven en het vervolgens krijgen.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!