Select Page
Marketing Handjes logo

LinkedIn inzetten voor je bedrijf

by | mei 8, 2018 | Social media marketing | 0 comments

Femke de Coninck

LinkedIn inzetten voor je bedrijf?

Als je klanten andere bedrijven zijn, is LinkedIn een interessant social media kanaal om in te zetten voor je marketing. Je kunt het inzetten om de zichtbaarheid van je merk online te vergroten, om nieuwe klanten aan te trekken of om interessante partners te vinden om mee samen te werken.

 

Hoe LinkedIn voor je bedrijf laten werken?

Het begint natuurlijk met je eigen LinkedIn profiel. Zorg dat je zelf op LinkedIn zit. Heb je personeel? Zorg dan dat zij ook een LinkedIn profiel hebben. Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven. Tezamen zijn jullie een merk, een bedrijf. Vul het profiel zo volledig mogelijk in en heel belangrijk: zorg dat iedereen een fatsoenlijke foto bij zijn profiel zet, die recent en representatief is. Maak iemand binnen het bedrijf verantwoordelijk hiervoor als je nog geen marketing afdeling hebt. Iemand die zorgt dat het er allemaal netjes uitziet en dat iedereen dezelfde tekst gebruikt om je bedrijf te beschrijven. Zo krijg je een echt merk!

Zorg dat mensen linken met anderen om je netwerk te vergroten. Zo vergroot je ook de zichtbaarheid van je bedrijf. Doe dit niet zomaar lukraak. Het gaat niet om een zo groot mogelijk netwerk maar om een kwalitatief goed netwerk dat jouw bedrijf zichtbaarheid geeft bij de juiste mensen.

 

LinkedIn bedrijfspagina maken

Maak vervolgens een LinkedIn bedrijfspagina aan (gratis) en stel hiervoor binnen het bedrijf twee beheerders aan als je geen marketing afdeling hebt. Zij plaatsen artikelen, delen bedrijfsnieuws en nieuwtjes op de bedrijfspagina. Deze berichten kun je vervolgens via je persoonlijke profiel delen. Wat kun je allemaal plaatsen? Zorg dat je  waardevolle informatie deelt voor je volgers/netwerk. Kennis delen wordt altijd gewaardeerd.

 

 

Wat wil je met LinkedIn marketing bereiken?

Vervolgens bepaal je wat je met je marketing op LinkedIn wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Voor dienstverleners zit het succes in zichtbaar zijn, inspelen op de actualiteit, je kennis delen en linken met de juiste personen of bedrijven. Je kunt ook via LinkedIn adverteren. Stel je voor, je bent accountant en wil graag MKB bedrijven bereiken in de regio Eindhoven. LinkedIn laat je deze doelgroep gemakkelijk bereiken met je advertentie. Je kunt gericht adverteren op type bedrijf, op mensen die een bepaalde functie hebben of bedrijven in een bepaalde regio en met een specifieke grootte.

LinkedIn voor je bedrijf inzetten betekent dat je goed nadenkt over wat je erop zet en wie je doelgroep is. LinkedIn is de laatste jaren steeds meer op Facebook gaan lijken, wat ik persoonlijk jammer vind. Ik vind LinkedIn net wat strakker en formeler  dan Facebook. Hou daar rekening mee. Bedenk hoe je met LinkedIn waardevol kunt zijn voor jouw klanten.

Zet jij LinkedIn al in voor je bedrijf? Waarom wel/niet?

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wil jij graag alle marketingtips als eerste in je mailbox?
Abonneer je op de Handig.

Barstensvol tips & tricks, how-to’s en leuke win-en kortingsacties.

E-mail marketing voor ondernemers

HULP NODIG BIJ JE E-MAIL MARKETING?

Verhoog je omzet & krijg meer klanten
met e-mail marketing

Facebook bedrijfspagina voor ondernemers

LAAT JE FACEBOOK FIKSEN

Facebook bedrijfspagina nodig die je klanten & tijd oplevert?

 

Marketing coaching

KRIJG VAN ALLE KANTEN KLANTEN

Persoonlijke begeleiding bij je marketing

 

l

Contact

Ben je op zoek naar een Online marketingbureau in Helmond of de regio Eindhoven?

Wil je contact met me opnemen? Of heb je een vraag of wil je iets weten? 
Bel me of stuur een mailtje.

Let's get social

Op mijn social media kanalen vind je meer tips en leuke acties!
Zorg dat je volgt om niets te missen.

Femke de Coninck | Marketing Specialist

06 - 48 55 85 69 

femke@marketinghandjes.com

Share This