Is Vero het nieuwe Instagram? Deze nieuwe social media app is afgelopen week razend populair geworden. Meer dan een half miljoen mensen hebben de app inmiddels gedownload. De belofte van Vero is mooi. Een app die lijkt op Instagram en waar je dus foto’s en video’s op kunt plaatsen. En hoera, ook rechtstreekse links, wat in Instagram pas kan als je meer dan 10K volgers hebt. De berichten worden chronologisch op je tijdlijn getoond, dus geen gekke algoritmen die je bereik beperken.

Vero het nieuwe Instagram?

Voordat je meteen overstapt: het is nieuw en heeft kinderziekten. Sommige gebruikers kunnen niet aanmelden en hun account verifiëren. En wat belangrijker is: de content, dus tekst, foto’s en video’s die je op Vero plaatst zijn niet van jou maar van Vero. Dit is bij Instagram niet zo. Daar blijft de content van jou.

Vero: geen advertenties

Veel mensen juichen toe dat Vero geen advertenties toont op je tijdlijn toont, terwijl Instagram en Facebook dat volop doen. Vero zegt dat advertenties voor hen niet nodig zijn omdat ze willen verdienen aan het gebruik van de app Vero. Ze hebben gezegd dat de app nu nog gratis te downloaden is en later tegen betaling te gebruiken zal zijn. Dat zou de reden zijn waarom er op Vero geen advertenties staan.

De eerste miljoen accounts kunnen zich gratis registeren, daarna dus tegen betaling. Ik ben benieuwd of dat ook zo zal zijn. Ik heb me uit nieuwsgierigheid aangemeld. Dit soort nieuwe dingen wil ik gewoon testen en kijken wat het te bieden heeft. Ik hou op de hoogte van dit nieuwe social media kanaal.

Bekijk wat Vero zelf zegt over hun nieuwe app

 

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!