Remarketing is vast een term die je wel een keer gehoord hebt. In mijn gesprekken met ondernemers merk ik dat ze niet weten wat het precies is en wat je ervoor nodig hebt. Daarom wil ik je vandaag wat meer vertellen over remarketing en wat remarketing is op Facebook.

 

Remarketing, wat is dat?

Remarketing of ook wel retargeting wil zeggen dat je klanten die op je website zijn geweest opnieuw gaat benaderen. Of die een aankoop hebben gedaan. Je gaat ze opnieuw een interessant aanbod tonen. Want mensen die al een keer op je advertentie geklikt hebben en op je website rond gekeken, zijn waarschijnlijk geïnteresseerd geweest, maar misschien was het op dat moment niet het goede moment om te kopen.

 

Wat heb je ervoor nodig?

In ieder geval een koppeling tussen je social media en je website. Bij Facebook is dat de Facebook Pixel. Dit is een stukje code dat je op je website zet, wat onzichtbaar is voor bezoekers, maar waarmee je wel je Facebook advertenties kunt optimaliseren. De Pixel is slim en leert over je doelgroep, over klikgedrag en wat bezoekers interessant vinden. Die informatie kun je dan weer gebruiken voor je Remarketing campagne. Ook voor LinkedIn en Pinterest bestaan dit soort Pixels (of Tags). Dit heb je tenslotte nodig als je niet telkens weer nieuwe klanten wilt benaderen, maar gewoon wilt verkopen aan klanten die al interesse hebben. Dat verkoopt veel makkelijker toch?

 

Wat als je geen pixel of tags hebt?

Tijdens een netwerkevent sprak ik een ondernemer die een geweldige Facebook campagne had opgezet. De campagne leverde hem veel aandacht, likes, reacties en ook nog eens nieuwe klanten op. Alleen had hij geen Facebook Pixel op zijn website. Meer dan 1500 mensen hadden op zijn website gekeken. Die waren helaas niet allemaal klant geworden. En hij kan ze dus niet meer opnieuw benaderen omdat hij geen Pixel had. Allemaal mensen die geïnteresseerd waren in zijn dienst. 1500 potentiële klanten……

Wat ontzettend jammer dat hij dat niet gedaan had. Ik adviseerde hem dan ook om heel snel een Facebook Pixel aan zijn website te koppelen. En laat je niks wijsmaken, dat is niet veel werk. Een goede marketeer of marketingbureau heeft dat in maximaal een half uur gepiept, afhankelijk van hoe makkelijk je iets toe kunt voegen aan de code van je website.

 

Remarketing advertenties op Facebook aanmaken

Op Facebook kun je een campagne aanmaken speciaal voor die potentiële klanten op basis van het bezoek aan de website. Je maakt dan een aangepaste doelgroep aan. Dit doe je gewoon bij doelgroepen. Klik met je muis in het veld ‘Aangepaste doelgroepen’ en kies voor ‘Sitebezoekers’.

Let er wel even op dat je genoeg bezoekers moet hebben gehad om te remarketen. Voor 20 mensen heeft dat niet zoveel nut. Maar dit kan heel goed werken als je bijvoorbeeld eerder een Facebook Advertentie Campagne hebt gemaakt die als doelstelling ‘Verkeer’ had. Dus bezoekers naar je website trekken.

Ga jij dit een keer proberen en heb jij al een Pixel op je website? 

 

 

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!