Meer volgers op Instagram krijgen? Ik vertel je in dit artikel hoe je dat kunt doen, zonder volgers te kopen of andere rare praktijken.

Instagram volgers krijgen

Het begint natuurlijk met een goede strategie. Bedenk vooraf waarom je met je bedrijf op Instagram wil zitten. En of je daar ook je klanten kunt vinden. De doelgroep van Instagram is ongeveer tussen de 16 en 45 jaar oud. Instagram is overigens ook van Facebook, voor degenen die dat nog niet wisten. Instagram volgers krijgen moet niet het hoofddoel zijn van jouw aanwezigheid op dit platform. Het gaat om het opbouwen van waardevolle relaties met je volgers, die hopelijk ook jouw klanten zijn of dat kunnen worden.

De juiste volgers aantrekken

Het is belangrijk dat je de juiste volgers aantrekt. Momenteel is Instagram erg in opkomst. Vorig jaar groeide het aantal gebruikers met 20% naar 4,1 miljoen Nederlanders (bron: Nationaal Social Media Onderzoek 2019, NewCom) . Het bereik kan heel groot zijn. Maar nogmaals, dat is niet je doel. Het doel is met jouw Instagram profiel met je volgers in gesprek te komen, zodat je iets voor ze kan betekenen. Zonder dat je daar ook direct een commercieel doel aan verbindt. Als je met die intentie op social media zit, zul je merken dat de meeste mensen hier niet op zitten te wachten. Natuurlijk mag je af en toe wel een aanbod doen of een actie promoten, maar wissel je content, de inhoud van je berichten en verhalen, af. Focus niet alleen op verkopen.

Het gaat er bij Instagram, en ook andere social media kanalen niet om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Het gaat om het aantrekken van je doelgroep, zodat je daar beter inzicht in kunt krijgen, je online alvast een relatie met ze op kunt bouwen en je het vertrouwen en de aandacht krijgt. Pas dan komt het commerciële aspect om de hoek kijken.

Snel meer Instagram volgers krijgen raad ik af

Zoals je misschien al kunt merken, is het niet een kwestie van snel even meer volgers krijgen. Als je dit op een fatsoenlijke en legale manier wilt doen, kost het tijd en energie. De meeste mensen willen dat niet horen. Als je dit zelf ook niet ziet zitten, moet je niet bij mij zijn. Want ik ga voor echte volgers. Wat heb je aan 10.000 volgers die niet betrokken zijn? Die niet je doelgroep zijn? Niets. Zeker als je bedenkt dat maar 10% van je volgers jouw berichten op zijn feed voorbij ziet komen. Dan wil je toch zeker weten dat het ook de juiste mensen zijn die je bereikt?

Het kopen van Instagram volgers raad ik echt af. Bovendien is Instagram ook niet gek. Als je opeens van 150 volgers naar 5000 gaat, weet het algoritme (de software) van Instagram ook wel wat er gebeurd is. Het kan je bereik zelfs negatief beïnvloeden! Doe het dus niet.

Hoe wel meer Instagram volgers krijgen?

Hoe je wel meer Instagram volgers kunt krijgen? Post regelmatig interessante berichten en verhalen voor jouw volgers. Verhalen zijn wat informeler dan de berichten op jouw feed. Ze mogen dan ook wat minder Instagram perfect zijn. Sowieso wordt de impact van een Instagram perfect beeld overschat. Vind ik dan toch. Als je kijkt naar het meest gelikte en gevolgde bericht ooit, dan is dat een foto van een ei. Ja. Echt.

 

Dus maak je niet al te druk om het schieten van het perfecte plaatje. Je bent wie je bent, en jouw bedrijf is wat het is. Met Verhalen kun je jouw volgers meenemen in jouw dag, laat ze eens achter de schermen kijken of laat een klant voor een dagje jouw Instagram overnemen, ook leuk! Als je op die manier waardevolle en ook leuke content op je Instagram zet, krijg je vanzelf meer volgers.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!