Vraag jij je af wat de Instagram trends voor 2018 zijn? Zodat je hier goed met je marketing op in kunt spelen?

De uitdagingen komend jaar zijn allereerst om je content op te laten vallen en daardoor een groot bereik te krijgen, te zorgen dat je interactie krijgt met je volgers en het verder optimaliseren van  je content.

Instagram groeit echt hard, er komen steeds meer accounts, ook van bedrijven. Daarom is het slim om niet zomaar wat te doen op Instagram, maar een goed plan te maken om er ook succes mee te hebben. Want dat doen veel bedrijven niet en dat is een gemiste kans.

Instagram trend: meer volgers krijgen

Dat is echt een vraag die ik zowat iedere week krijg. Hoe krijg je nou meer volgers op Instagram (overigens niet alleen over Instagram hoor, maar ook voor andere social media kanalen)?

Het antwoord is makkelijk: wees echt waardevol voor je volgers en maak verbinding met ze. Een Instagram account hebben is niet genoeg, je zult actief op zoek moeten gaan naar mensen waarmee je jezelf en je bedrijf wilt verbinden. Natuurlijk zijn dat de mensen die in jouw doel- of klantgroepen vallen.

Aan volgers die niet je doelgroep zijn heb je niet zoveel. Daarom kun je beter minder volgers hebben, maar wel de juiste volgers! Het is sowieso belangrijk om de focus te hebben op het soort volgers dat je aan wilt trekken en niet op de aantallen.

Echt contact met je volgers

Hoe kom je daar nou mee in contact? Dat is heel eenvoudig. Maak eens een lijst met de 10 meest populaire hashtags voor jouw bedrijf, branche of markt. Zoek daarop in Instagram en kijk welke profielen/berichten deze hashtags gebruiken. Bekijk vervolgens of het interessant is dat je deze mensen gaat volgen.

Volgen alleen is niet genoeg, je wil echt met ze in contact komen. Laat dus een reactie achter op hun berichten. En niet alleen: volg mij alsjeblieft, maar reageer inhoudelijk op het bericht en probeer daar ook al meteen je toegevoegde waarde te laten zien. Help ze ergens mee, beantwoord een vraag, geef informatie of gewoonweg even sociaal zijn. Het heet natuurlijk niet voor niks SOCIAL media.

Instagram trend: stories worden nog belangrijker

Sinds een tijdje is het mogelijk om in je stories klikbare links te zetten. In gewone berichten kan dat helaas nog niet. Maak hier dan ook optimaal gebruik van om bezoekers naar je website, blog of landingspagina te trekken.

Maak af en toe actuele stories voor je pagina en zet permanente stories op je bedrijf pagina, zodat je volgers al met je kennis kunnen maken. Waarschijnlijk zullen ze daardoor sneller jouw account volgen.

Instagram trend: bereik wordt moeilijker

Het wordt, net als op Facebook, steeds moeilijker voor Instagram accounts om spontaan een groot bereik te krijgen. Hier zul je echt aan moeten werken. Door interactie op te zoeken, door te af te wisselen met je content maar ook misschien wel door te adverteren op Instagram.

Feit is dat je voor aandacht op social media echt je best zult moeten doen omdat er gewoonweg te veel aanbod is. Conclusie: wees creatief met je content!

Instagram trend: je feed wordt belangrijker

De meeste nieuwe volgers die je aantrekt, zullen eerst je profiel en feed bekijken voordat ze besluiten om je te volgen. Zorg dus da je profiel up to date is en dat je feed er aantrekkelijk uitziet.

Maak je eigen herkenbare stijl door gebruik te maken van bepaalde filters, kleuren en beelden. Zorg dat het past bij de rest van je huisstijl en merk. Op die manier krijg je een herkenbare en mooie feed.

Instagram trend: duik in de statistieken

Het algoritme van Instagram verandert voortdurend en dus zal jij ook je hierop aan moeten passen. Dat betekent in de praktijk dat je regelmatig zult moeten kijken naar welke berichten het goed doen, hoeveel interactie je ergens op krijgt en je bereik te vergroten. Je blijft steeds opnieuw je content testen. Daarvoor zul je ook creatief moeten zijn.

Instagram verandert snel en daar zul je met je marketing op in moeten haken, wil je dit succesvol inzetten voor je bedrijf. Dat betekent dat je bereid moet zijn er tijd in te stoppen om er resultaat uit te halen.

Maar dat is natuurlijk met alle social media het geval, dat geldt niet alleen voor Instagram.

Instagram trends: jouw tips?

Zit jij al op Instagram? Post dan hieronder een link naar je profiel. Als je tips hebt die waardevol zijn voor andere ondernemers, deel ze dan gerust hieronder!

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!