Instagram stories heeft de afgelopen tijd weer veel nieuwe functies toegevoegd. Zo kun je nu stories permanent opslaan met Instagram Highlights. Hoe werkt het precies en hoe kun je het inzetten voor je Instagram marketing? Instagram blijft groeien en zal ook in 2018 steeds groter worden. De hoogste tijd dat we kijken of jij Stories voor jouw bedrijf in kunt zetten!

Instagram wel of niet doen?

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt of je jouw ideale klant of doelgroep wel op Instagram kunt vinden. Zo ja, vraag jezelf dan af of je er genoeg van weet om eraan te beginnen. Is het antwoord nog steeds ja, bedenk dan op welke manier je Instagram stories in kunt gaan zetten voor jouw bedrijf. Maak je strategie en ga die vervolgens testen. Stories is daar natuurlijk een onderdeel van.

Instagram Stories Highlights gebruiken

Als merk of bedrijf kun je kiezen welke stories je wilt gebruiken in Highlights en je kunt hiervoor ook een aangepaste afbeelding voor maken. De Instagram Highlights verschijnen boven de feed op je profielpagina. Je kunt oneindig veel Highlights verhalen maken, er is geen limiet. Vooralsnog verschijnt er geen reclame in deze verhalen, je kunt er dus geen advertenties in bewaren.

Waarom Instagram Stories Highlights gebruiken?

Het is een goede manier om je volgers uit te bouwen. Volgens Instagram kijken dagelijks 200 miljoen mensen profielpagina’s van bedrijven maar volgt 2/3 deze pagina’s niet. Met Stories Highlights moet dat makkelijker worden. Daarnaast wil Instagram bedrijven stimuleren waardevolle content in Stories te bieden, die niet na 24 uur verdwijnt.

Tips voor Instagram Stories

Maak je stories interactief. Stel vragen aan volgers, hou een poll. Geef een kijkje achter de schermen, stel jezelf en je bedrijf voor en vertel waarmee je jouw volgers op Instagram wilt inspireren. Neem je klanten een dagje mee in je leven. Zeker als je ZZP’er bent is dat een leuke manier om meer met Stories te doen. Laat in de Highlights je klanten aan het woord en laat ze vertellen waarom ze jou volgen en wat jij voor hen betekent. En laat ook het resultaat zien van wat je doet!

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!