Instagram marketing groeit als kool. Als je met je merk of bedrijf jonge klanten tot 45 jaar wilt bereiken, is Instagram HET marketingmiddel. Maar wat werkt wel en niet op Instagram? In deze post vertellen we je alles over hoe je jouw merk, bedrijf of jezelf kunt boosten op Instagram.

 

Voor wie is Instagram marketing geschikt?

Instagram marketing is interessant voor jou als je iets met beauty, kleding, interieur, budget artikelen, gadgets, electronica, of reizen doet. Kijk daarbij wel naar de leeftijd van je doelgroep. Zestigers en vijftigers zitten meestal niet op Instagram. Als merk of bedrijf kun je natuurlijk ook samenwerkingen met anderen aangaan om je producten of diensten op Instagram te promoten. Voor veel bekende bloggers en vloggers is het onderdeel van hun verdienmodel. Wil je het groots aanpakken, ga je dus op zoek naar de social influencers in jouw branche.

Daarmee bedoelen we mensen die relevant zijn voor wat jij doet en die al een groot bereik op Instagram hebben. Dat is de snelste weg om je naamsbekendheid te vergroten of om voor een nieuw product, een hele grote doelgroep te bereiken. Kies voor influencers die bij jouw branche passen en die ook jouw doelgroep kunnen bereiken.Zo kun je met je Instagram marketing een goede start maken.

Kijk of je doelgroep wel op Instagram zit voor je ermee begint.

Wat voor #posts #scoren #goed voor je #marketing?

Posts waarin gezichten te zien zijn, doen het sowieso beter, dus met echte mensen. Ook wanneer je veel hashtags gebruikt, zul je meer interactie krijgen. En met veel bedoelen we echt veel, gebruik zeker 8 tot 10 hashtags voor betere interactie met je volgers. In de marketing noemen we dat ook wel ‘engagement’. Foto’s doen het gek genoeg ook beter dan video’s. Zoals we hierboven al schreven kun je ook met gesponsorde posts of met samenwerkingen met influencers je marketingdoelen bereiken.

 

Wat is de beste tijd om je post op Instagram te plaatsen?

Als rasechte marketeer zeggen we: wanneer jouw doelgroep op Insta zit. Maar de beste dagen om te posten zijn maandagen en donderdagen en het weekend, maar alleen 2 dagen in de week posten is te weinig om jouw merk of bedrijf op de kaart te zetten. Het tijdstip waarop je post maakt niet zoveel uit, alleen tussen 3 en 4 ‘s middags is de interactie minder.

 

Hoe vaak moet je posten?

Zoals met elk social media kanaal moet je vooraf nadenken over je content strategie. Wat zet je erop en hoe gaat dat zorgen voor interactie met jouw doelgroep? Hoe vaak je post is ook belangrijk. Als je Instagram in wilt zetten voor je marketing, zorg dan dat je zeker 1x per dag post voor maximale impact.

 

Wanneer doe je het goed met Instagram marketing?

Wat is goed? Dat is lastig te zeggen als je geen doelstelling hebt voor jezelf. Begin daar eerst eens mee. Je wilt met Instagram marketing iets bereiken. Wat? Meer naamsbekendheid, meer verkeer naar jouw website of wil je weten wat jouw klanten bezighoudt, zodat je daar met je product, dienst of bedrijf beter op in kunt spelen? Bepaal je eigen strategie en staar je niet teveel blind op de cijfertjes. Vogel uit welke posts interactie opleveren en maak daar varianten op. Zo kun je testen welke berichten jouw doelgroep wil zien en wat wel en niet werkt.

Gemiddeld genomen krijgen merken en bedrijven per 100 volgers ongeveer 4.3 interacties op een post, dat kan een like of een comment zijn. Zit je daar ver boven, dan doe je het dus heel goed. Zit je er onder, probeer dan eens te experimenteren met andere soort posts. En nog even over die interactie: het is net als met volgers op Facebook, je kunt er meer dan 5000 hebben, maar wat heb je eraan als het niet je doelgroep is? Koop geen likes, spam niet met like-en-win (dit geldt ook voor acties die je op Instagram doet) en ga voor kwaliteit. Je hebt niets aan volgers die je geen nieuwe klanten, omzet of extra naamsbekendheid opleveren.

 

Ga jij iets doen met deze Instagram marketing tips?

Zoals je weet geven we ondernemers en bedrijven in het MKB graag marketingtips. Doe er wat mee. Ergens kennis over opdoen is 1, uitvoeren is 2. Dus aan de slag met je Instagram account. Testen, aanpassen, testen en weer opnieuw je strategie of content aanpassen. Alleen dan haal je het maximale uit Instagram. Wil je op deze post reageren, of wil je jouw strategie voor Instagram delen? Post je comment hieronder.

“Werk samen met influencers in je branche om je naamsbekendheid en volgers te vergroten”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!