Select Page
Marketing Handjes logo

Instagram bereik vergroten – update 2018

by feb 22, 2018Instagram48 comments

Femke de Coninck

Je Instagram bereik vergroten? Wat zijn de belangrijkste updates tot nu toe op Instagram die impact hebben op je bereik? En hoe kun je die als bedrijf in je voordeel gebruiken? Vroeger (dat klinkt zo lang geleden maar is eigenlijk nog maar sinds een paar maanden) werden berichten gewoon chronologisch op je tijdlijn getoond, maar nu niet meer. Gevolg: minder bereik en zichtbaarheid. Voordat je in paniek raakt: je kunt er wat aan doen.

Allereerst, het algoritme van social media blijft veranderen. Wen daar gewoon maar aan. Een algoritme is een manier van Instagram om te bepalen hoe populair je berichten zijn. Dit bepalen ze op basis van een aantal factoren, die leg ik je zo uit. Omdat social media steeds verder doorontwikkeld worden met nieuwe functies en doordat het algoritme verandert, zul je daarop moeten anticiperen.

Zoals we ook met Facebook ervaren hebben, zo merken we nu dus ook dat Instagram berichten minder bereik krijgen. Je kon erop wachten toch? Het verbaast mij in ieder geval niet. Ongeveer 10% van je volgers op Instagram ziet nu je berichten voorbij komen. Dat is best weinig. Wat kun je doen om te zorgen dat je toch opvalt op Instagram?

 

Instagram bereik vergroten: hoe?

Instagram kijkt nu naar hoeveel likes, reacties, video weergaven en hoe iemand je bericht opgeslagen heeft om te bepalen of je bericht interessant is. Kortom, of het kwalitatief interessant genoeg is voor je volgers. Op basis daarvan bepalen ze of je bericht meer bereik moet krijgen of niet. Is dat het geval, dan zul je vaker getoond worden aan de volgers die je berichten liken of er commentaar opleveren en het delen. Op die manier vergroot je dus je bereik.

 

Instagram bereik vergroten: Stories

Ik verwacht dat Instagram stories steeds meer bereik gaan krijgen en geven. Je doet er dus verstandig aan om die in je marketing strategie te gaan  verwerken. Hoe doe je dat op een  makkelijke manier? Leg gewoon vast wat je die dag doet. Zo simpel is het om je story gevuld te krijgen. Instagram draait om een inkijkje in het leven van anderen en Stories is heel geschikt om dat te doen.

Als volgers je story bekijken, is het ook waarschijnlijker dat ze jouw gewone berichten ook te zien krijgen. Gebruik je stories ook om directe links in te zetten naar bijvoorbeeld je website.

 

Instagram bereik vergroten: reageer op reacties

Ik weet het: het is weer een open deur en je weet vast dat je dit moet doen: reageer op reacties die een reactie vereisen. Het liefst binnen een uur. Als het  niet nodig is om te reageren op een bericht, geef dan een like met een hartje. Zo laat je Instagram weten dat je je bekommert om je volgers en dat je betrokken bent. Daarvoor word je op den duur beloont met een groter bereik. Ook hier weer, net als bij alle andere social media, een kwestie van een lange adem hebben.

 

Instagram bereik vergroten: hoe lang kijken ze?

Instagram meet hoe lang volgers de tijd nemen om je bericht te bekijken. Dit ken je wellicht ook van Facebook, want dat werkt daar precies zo. Dat betekent dat je bericht de STOP factor moet hebben wanneer je volgers door hun feed scrollen.

 

Instagram bereik vergroten met de STOP factor

Zorg dus dat de eerste regels van je bericht de STOP factor hebben. Het is waarschijnlijk dat je volgers meer willen lezen en dat ze nieuwsgierig zijn geworden naar de rest van jouw bericht. Ze spenderen daardoor meer tijd aan je bericht, wat Instagram ziet als kwalitatief goede content.

Ook video’s dragen hier aan bij, omdat je meestal meer tijd spendeert aan het kijken van iets dan aan het lezen van iets. Ook berichten met meerdere afbeeldingen erin vergroten de tijd die mensen besteden aan het bekijken van jouw berichten. Conclusie: maak het interactief met video, stories en verwerk in je berichten ook gewoon vragen aan je volgers. Op die manier werk je toe naar reacties.

 

Instagram bereik vergroten is volhouden

Social media succes is een kwestie van blijven volhouden en blijven testen wat wel en niet werkt. Ik weet dat je dit liever niet hoort, maar realiseer je dat het wel zo werkt. Je kunt niet even wat posten en dan maanden niets meer. Dat geeft druk en vraagt tijd. Ook dat begrijp ik en is iets wat ik zelf ook nog steeds een uitdaging vindt. Als die uitdaging de moeite waard is, is dit niet vervelend.

Als je Instagram sowieso niet heel erg leuk vindt, dan moet je overwegen of je het wel in wilt zetten. Want sowieso moet je er je klanten vinden, daar begint het al mee. Niet zomaar inzetten omdat het hip is. Ik adviseer je wel om te blijven volgen wat er op Instagram gebeurt om te zien of het op enig moment interessant wordt voor jouw bedrijf. Als je dan nog alles uit moet gaan vogelen, ben je te laat.

Vergroot jouw Instagram bereik!

Zit jij op Instagram met je bedrijf of als ondernemer? Deel hieronder je account voor wat extra Instagram aandacht en vertel waarom we jou zouden moeten volgen? 

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

48 Comments

 1. Thamar

  Hi! Ik ben Thamar en begonnen met mijn eigen ‘food Instagram’ waarop ik foto’s van mijn eigen gebakken bananenbroden deel. Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, haha. Ik zou het erg leuk vinden om mijn bereik te vergroten, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Iemand tips? 🙂

  Reply
 2. Asli

  Hoi,
  Wij hebben een account voor makeup inspiraties, maar ons bereik zit rond de 300. Hoe kunnen we dit vergroten?

  Reply
  • Femke

   Je zou kunnen proberen via andere social media zoals YouTube meer bezoekers naar je Instagram te sturen. Verder hier ook het advies wat voor veel andere bedrijven geldt: reageer ook zelf op andere accounts om je zichtbaarheid te vergroten. Je kunt bijvoorbeeld andere make up accounts volgen of die van make up merken en daarop reageren. Niet door te reageren met “volg ons” maar je waardering voor je collega’s in het vak uit te spreken of echt een inhoudeljke reactie op een bericht te geven. Succes!

   Reply
 3. Feyza Karaaslan

  Hoi Femke,
  Wat fijn dat ik je site tegenkom. Ik ben een schoonheidsspecialist en heb een eigen salon. Mijn specialiteit is permanent make up. Ik post altijd voor en na fotos van al mijn werk. Vooral wenkbrauwen. Graag zou ik van je willen weten hoe ik mijn account kan vergroten. En eigenlijk wilde ik weten of er ook mensen zijn die dat voor je doen? Dus je insta bijhouden.

  Reply
  • Femke

   Hoi Feyza, je kunt je account vergroten door bijvoorbeeld samen te werken met andere Instagrammers. In jou geval bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten, zonnestudio’s, kappers en visagisten in de buurt. Wat je gemeen hebt is dat zij ook klanten hebben die bezig zijn met schoonheid, make up en uiterlijke verzorging. Je kunt elkaars account een weekje overnemen of elkaar taggen en berichten reposten. Verder kan het helpen om als bedrijf te reageren op berichten van anderen. Zorg dat wel dat het niet alleen maar reclame is. Het is niet zo chic om via de Instagram van iemand anders in een reactie reclame voor jezelf te maken. Reageer gewoon zoals je dat zelf privé ook zou doen.
   Verder kan gericht adverteren via Facebook en Instagram je ook helpen groeien. Zorg dan wel dat je met je advertenties je richt op mensen in de buurt en die interesse hebben in mode, schoonheid of uiterlijke verzorging. Dit kun je instellen bij Advertentiebeheer in Facebook. Succes met de tips! Groet, Femke

   Reply
  • Femke

   Hi Chris,

   Fijn om te horen dat je experimenteert, dat is ook echt de manier om uit te vinden wat goed werkt. Streamen jullie ook live wedstrijden? Misschien een idee!

   Reply
 4. Naomi

  Wat een nuttig artikel! En goed om te weten dat er steeds dingen veranderen om je bereik te vergroten!
  Ik heb m’n eigen kleding winkel, Femalicious Fashion Boutique!

  Hoe vergroot je verder je bereik als het gaat om een kleding bedrijf om instagram!

  Reply
  • Femke

   Hoi Naomi, fijn om te horen dat je het artikel nuttig vond. Wat je kunt doen om het bereik te vergroten is bij je webshop bestellingen een volg me op instagram kaartje doen en ook een # bedenken waarmee klanten hun outfit op Instagram kunnen delen. Dus bijvoorbeeld #femaliciouslook #femalicious. Op die manier kun je gemakkelijk op Instagram zien wat er gepost wordt (volg deze hashtags, zodat je dit automatisch op je tijdlijn ziet) en regram/repost deze berichten dan. Tag ook degene die gepost heeft @….. Groetjes Femke

   Reply
 5. H

  Hi,
  Nuttig artikel! Ik heb een modellenbureau, in welke mate zou ik het daarin kunnen toepassen als je met voorbeelden zou kunnen komen?

  Ik hoor graag van je

  Reply
  • Femke

   Hoi H, je zou de merken waarbij je onder de aandacht wilt komen met je modellen voor een booking, in elk geval kunnen volgen. En inhoudelijk reageren op hun posts. Niet om reclame te maken natuurlijk. Complimenten geven over of het delen van een mooie shoot is ook mogelijk, eventueel in een repost (tag het merk dan ook). Verder is het aan te raden dat je modellen en jij zelf over en weer elkaars profiel en berichten tagt. Of erop reageert. Verder zou ik een eigen hashtag gebruiken voor alle foto’s en video’s die je plaatst: #mixmodels. Het gaat erom dat het merk kan zien of een model bij hen past, niet alleen op uiterlijk maar ook als persoon lijkt me. Dit kun je leuk verwerken in posts, stories of video content. Gr Femke

   Reply
 6. Kirsten

  Heey, dank je alvast voor deze tips. Veel doe ik dacht ik al. Ik heb dan geen eigen bedrijf, maar een online fanclub. En ja dan wil je natuurlijk met name bij de artiest opvallen natuurlijk. Naast het delen van informatie delen we met andere fanclubs met name ook beelden van onze favoriete artiest. Helaas heb ik in de afgelopen weken / maanden gemerkt dat het bereik is afgenomen. Is er nog iets specifieks wat ik kan doen om met name bij de artiest in het overzicht te blijven verschijnen?
  Ons account: @lpnederlandofficial op insta.
  Groetjes Kirsten

  Reply
  • Femke

   Hoi Kirsten, bedankt voor je berichtje. Wat je kunt doen is berichten van de artiest reposten en die uiteraard daarin taggen. Dit kun je heel makkelijk in stories/verhalen doen. Groetjes Femke

   Reply
 7. Sylvie

  Hoi, ik startte pas op 2juni 2018 een bijberoep in handgemaakte geschenken naar wens van de klant #Moonly#. Ik probeer via een website, fb en insta aan naambekendheid te raken. Ik ben waarschijnlijk teveel leek o dit goed te doen. 😣

  Reply
  • Femke

   Hoi Sylvie, je moet ergens beginnen met online zichtbaar zijn. Super om te lezen dat je bezig bent met je social media. Ik zou je adviseren om te focussen op 1 social media kanaal. Op die manier kun je daar met je volle aandacht kijken hoe het werkt en wat dat je straks op gaat leveren. Mijn ervaring is dat het echt wel eventjes duurt voordat je klanten via social media krijgt. Daarom is het ook belangrijk dat je regelmatig iets post. Als je verschillende foto’s en verschillende soorten berichten plaatst, ga je vanzelf merken wat jouw volgers leuk vinden.

   Reply
 8. Salomé Nijendijk

  Bedankt voor je tips! Pas recentelijk een pagina gestart voor mijn groothandel @bamar_stoffen. In de hoop dat het zo vraag creeert en tijdschriften mij leren kennenden zo misschien een keer een product in hun magazine willen plaatsen.
  Ik heb ook wel eens gehoord dat je moet reageren op andere Posts om volgers te krijgen. Maar eerlijk gezegd snap ik die logica niet helemaal.
  Nu komt er eerst een nieuwe website en hoop dat ik daarna met social media iets meer naamsbekendheid op kan bouwen.

  Groetjes!

  Reply
  • Femke

   Hoi! Sorry dat ik zo laat reageer op je post. Ik wilde je als tip meegeven dat het inderdaad slim is om eerst je website op orde te hebben en dan je social media verder uit te bouwen. Via jouw social media wil je mensen uiteindelijk of naar je website leiden of een DM via Instagram laten sturen. Het reageren op andere berichten is inderdaad een manier om meer op te vallen. Maak eens een lijstje van bedrijven of mensen (klanten) die relevant zijn voor jouw bedrijf en zoek hen op Insta op. Volg ze en reageer af en toe op een bericht als dat passend is en waarmee je ook inhoudelijk op het bericht reageert (dus niet alleen een hartje). Zo bouw je vanzelf een community op, want hun volgers kunnen jouw reactie ook lezen. Als ze denken dat die interessant is, kijken ze op jouw profiel en volgen ze je wellicht sneller. Het kost tijd en toewijding om dit te doen, maar het levert je wel wat op als je dit een half jaar doet. Als je snel bij je doelgroep bekend wilt worden zou je ook gesponsorde posts in kunnen zetten. Ik hoop dat dit je op weg helpt!

   Reply
 9. Bianca

  Hey, duidelijk verhaal. Veel doe ik eigenlijk al, al merk ik dat de laatste tijd bereik achteruit gaat, volgers daarebtegen krijg ik wel. En reacties dat is ook veel en story altijd wel gevuld.
  Ig: stylishbeeld.inmykitchen

  Reply
  • Femke

   Hi! Klopt, Instagram en ook Facebook proberen alleen relevante posts aan je te laten zien. Vooral op FB is het bereik dit jaar zeker gedaald. Wil je dit vergroten dan raad ik je aan te adverteren. Het gaat uiteindelijk om relevante volgers en niet om heel veel volgers of bereik. Als je diegene bereikt die voor jou belangrijk is, laat je social media voor jou werken. Dat is niet makkelijk en iedereen die zegt dat dit wel zo is: nee, het is niet zo. Het is de aandacht van je klant of volgers krijgen en vasthouden, waardevolle content blijven maken en pas dan kun je kijken wat dit je op kan leveren in de zin van klanten of geld.

   Reply
 10. Julia

  Altijd leuk deze extra informatie. Loop inderdaad tegen het wat haperen van het bereik aan en de weinige reacties. Iets om aan te werken. Mijn account @juulsblogt

  Reply
  • Femke

   Hi Juuls, sorry dat ik zo laat pas reageer maar ik wilde het toch nog even doen. Wat je kan helpen is op andere accounts van andere bloggers reageren. Op die manier val je meer op en kun je eventueel ook mensen naar jouw Insta profiel krijgen. Zorg wel dat dit niet spammerig is en dat je inhoudelijk ook echt zinvol op de post reageert. Als je dit een half jaar doet, weet ik zeker dat je jouw relevante volgers ook gaat zien groeien.

   Reply
 11. Karlijn

  Dank je wel voor dit duidelijke artikel, nu ermee aan de slag!
  Ik ben sinds kort mijn bedrijf begonnen in handgemaakte producten, voornamelijk een persoonlijke boodschap branden op hout. Ik ben te vinden via @a_la_karlijn

  Reply
 12. Angelique van Kreij

  Hoi Femke, wat ontzettend gaaf dat je hier iedereen voorziet van waardevolle tips en je feedback. Dankjewel daarvoor!

  Ik heb mezelf in bruidsfotografie een tijd gefocust op grote Amerikaanse platformen die de mooiste foto’s delen. Taggen dus. Maar het vinden van Nederlandse influencers lukt me dus niet, op Google gezocht naar uitleg… dan kom je op sites met informatie waar je eerst voor moet betalen.

  Je bereik vergroten blíjft een dingetje 🤭

  Mij kun je vinden op stijlimpuls_fotoart

  Reply
  • Femke

   Hoi Angelique. wellicht is het een tip voor je om eventueel eens te kijken of je met wedding planners samen kunt werken om zo je bereik te vergroten. Ik ga in elk geval je Insta even checken! Leuk dat je reageert op deze blog. Fijne dag!

   Reply
 13. Rowini

  Hallo Femke, dank je wel voor het delen van dit artikel. Ik ben net begonnen op insta om mijn meubels die ik upcycle meer onder de aandacht te brengen. Elke tip is dus welkom en dat jij zegt dat je geduld moet hebben werkt stimulerend. Dank je wel daarvoor. @rowini_maakt

  Reply
  • Femke

   Hoi Rowini, wat leuk dat je net begonnen met Insta! Ik neem zeker even een kijkje op je profiel. Geduld is met alle social media nodig, het opbouwen van relevante volgers kost gewoon tijd. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen. En ook de hoeveelheid volgers zegt helemaal niets over hoe succesvol je bent met je bedrijf. Veel wil niet altijd zeggen veel klanten. Andersom ook niet trouwens. Bedankt voor je reactie en geniet nog van je dag!

   Reply
 14. Jonne

  Ik heb afgelopen week mijn privé account omgezet naar een bedrijfsaccount, omdat het tijd wordt om me in te gaan schrijven bij de KvK enzovoorts.

  Ik ben een freelance bassist, met 2 vaste bands en vanaf komend schooljaar ga ik ook beginnen met basgitaar lessen geven. Vind je dit interessant? Volg me dan @jonneboss ik volg je zeker terug!

  Reply
  • Femke

   Hi Jonne, wat leuk dat je gaat ondernemen! Veel succes en bedankt voor je reactie.

   Reply
 15. José

  Sinds een aantal maanden houd ik me bezig met het instagram account van online reisbureau YPS Travel. Wij zijn te volgen op @ypstravel

  Wij merken ook dat het veel tijd en aandacht kost en vooral volhouden!

  Reply
  • Femke

   Precies! Gewoon blijven experimenteren, zoeken naar goede hashtags, ook zelf op andere relevante accounts reageren en vooral volhouden.

   Reply
 16. Floris

  Hoi Femke,

  Bedankt voor je tips, zal helpen om het account @f.p.f._stripes te vergroten!!

  Groet

  Reply
  • Femke

   Hi Floris, fijn dat je er iets mee kan! Een account laten groeien kost tijd en ook moeite. Probeer verschillende dingen uit en kijk wat het beste werkt. Succes!

   Reply
 17. Kimberly

  Fijn artikel, dankjewel! Ik ben net begonnen met een ‘zakelijke’ ig pagina @woodnkids en kan alle tips gebruiken 😉

  Reply
  • Femke

   Hoi Kimberly, bedankt voor je reactie. Leuk dat je net begonnen bent op Insta en fijn om te horen dat je de tips handig vindt. Ik ga je volgen. Fijn weekend alvast!

   Reply
 18. Fashinn

  Hoi Femke, bedankt voor dit duidelijke en informatieve artikel! Je hebt een geweldige website en heb hem meteen opgeslagen! Ik heb een webwinkel en verkoop exclusieve dames badkleding. Mijn instagram account is @bikini_fashinn. Het bereiken van je doelgroep is inderdaad niet makkelijk, maar we houden vol!

  Reply
  • Femke

   Hoi, bedankt voor je reactie en je complimenten. Ik doe mijn best met mijn content je goed op weg te helpen, heel fijn om te horen dat je dat ook zo ervaart. Ik ga je volgen op Instagram! Wellicht is het voor jou interessant om met andere (kleding) merken in het hogere segment samen te werken en op die manier je klanten op Instagram te bereiken. En stuur eens een gratis setje op influencers die in je doelgroep vallen, kan nooit kwaad. Mail ze gewoon en vraag of je ze gratis wat mag sturen (je moet uiteraard wel de maat weten voor je iets kunt sturen). Gewoon doen!

   Reply
   • Fashinn

    Hoi, wat leuk dat jij mij ook wilt volgen, dank je wel! Ik heb met een aantal merken in het hogere segment samengewerkt en sommige liepen goed en andere minder. Ik weet nu wel waar ik mij op wil richten wat merken betreft en ga dit ook zeker weer oppakken. Met influencers werken staat ook in de planning en weet ook met welke ik zou willen werken. Dit staat allemaal op mijn to do list voor dit jaar en vindt het erg leuk dat jij dit ook opnoemt. Betekend dat ik wel op de goede weg zit en het een kwestie van volhouden is. super bedankt voor je feedback!

   • Femke

    Graag gedaan! Vooral niet te lang nadenken over hoe en wat, marketing is vooral ook doen/aanpakken. Succes en ik volg je!

 19. Anouk

  fijn artikel Femke! ik ben al een aantal maanden bezig met mijn instagram @reisdromen. Mijn website is bijna klaar, maar ik merk dat het lastig is om ‘je kop boven de massa uit te steken’. Veel mensen gaan je volgen en de volgende dag ontvolgen ze je alweer, waarschijnlijk door een automatisch (betaald?) programma. Ook zie je dat sommige accounts duizenden neppe volgers hebben, zonde toch..

  Reply
  • Femke

   Hi Anouk, klopt helemaal wat je zegt. Op Insta zijn er zoveel mensen die volgen om zo te kijken of je terug gaat volgen. Dat werkt echt niet en bovendien zijn het vaak helemaal je klanten niet. Probeer gewoon waardevol te zijn met je content en misschien kun je iets met een influencer doen om jezelf en je account meer in de spotlights te zetten zoals een take-over? Dat kan echt super leuk zijn en heel goed werken voor je bereik op Instagram. Pas wel doen als je website live is natuurlijk! Reis ze en groetjes!

   Reply
 20. Mandy

  Ik ben make-up en hair artist. Mijn werk is te vinden onder de insta-naam @mandyberkhoff

  Reply
  • Femke

   Hi Mandy, bedankt voor je reactie.

   Reply
 21. Marie Lexmond

  Ha Femke, Ja alles beweegt en verandert. Anticiperen daarop is tijdrovend, maar ook inspirerend. Dus ik blijf proberen. Mijn insta: @marielexmond

  Reply
  • Femke

   Hoi Marie, bedankt voor je reactie. Zeker, social media betekent waardevol zijn voor je volgers. Als je dat bent, bied je al zoveel meer dan je concurrenten. Je kunt alvast vertrouwen opbouwen en ze al een beetje kennis laten maken. Top dat je telkens je tactiek aanpast! Kijken wat wel en niet werkt is een goede methode om te achterhalen wat er bij je volgers leeft. Ik ga je volgen op Insta! Fijne maandag nog, werk ze!

   Reply
 22. Arjan

  Heel leuk en duidelijk artikel Femke! Mijn Insta: @arjanbevers

  Reply
  • Femke

   Hi Arjan, dank je wel. Fijn dat het artikel je geholpen heeft.
   Voor iedereen die meeleest: als je wil zien hoe deze ondernemer in de loop der jaren zelf met succes zijn social media heeft opgebouwd: check Arjan’s accounts @arjanbevers en @avantikappers op Instagram.

   Reply
   • @rhphotography1974

    Insta blijft interessant. Vaststaand feit is dat hashtags (populair/niet-populair) niet veel helpen. Het vormt maar een fractie van je bereik en levert maar een handvol likes op. Ik had Telegram Engagement groepjes getest: aanzienlijk meer likes per post, maar absoluut niet duurzaam en er gaat erg veel tijd in zitten. Dus daar ben ik mee gestopt. Gevolg was wel dat ik veel minder likes kreeg… Nu zoek ik dus een alternatief voor die engagement groepen… Mijn insta is : http://www.instagram.com/rhphotography1974.

   • Femke

    Hoi! Hashtags zou ik toch blijven gebruiken. Het is vaak de juiste gebruiken en dat werkt naar mijn idee wel goed. Zoek eens accounts in jouw branche die groter zijn dan jij en waarvan jij vindt dat ze het goed doen. En gebruik de hashtags die zij gebruiken eens een poosje. Verder kun je nu ook hashtags in je bio zetten op Insta, ik weet niet of je dat al wist? Dat lijkt me ook een hele interessante. En er is sprake van dat Instagram toch weer meer chronologische content wil gaan laten zien, dus wie weet! Verder merk ik dat mensen soms volgen voor het terug volgen. Je ziet ze dan na een dag weer afhaken op je account. Heb jij dat ook? De beste manier om meer interactie te krijgen op Instagram is om te reageren op soortgelijke en relevante accounts voor jouw bedrijf. Als je dat consequent doet, dus een keer of 4 per dag, dan zul je zien dat je gaat groeien. En dan bedoel ik wel inhoudelijke reacties, die ook echt nuttig zijn. Niet de ‘Awesome’comments die je dan vaak ziet. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wil jij graag alle marketingtips als eerste in je mailbox?
Abonneer je op de Handig.

Barstensvol tips & tricks, how-to’s en leuke win-en kortingsacties.

E-mail marketing voor ondernemers

HULP NODIG BIJ JE E-MAIL MARKETING?

Verhoog je omzet & krijg meer klanten
met e-mail marketing

Facebook bedrijfspagina voor ondernemers

LAAT JE FACEBOOK FIKSEN

Facebook bedrijfspagina nodig die je klanten & tijd oplevert?

 

Marketing coaching

KRIJG VAN ALLE KANTEN KLANTEN

Persoonlijke begeleiding bij je marketing

 

l

Contact

Ben je op zoek naar een Online marketingbureau in Helmond of de regio Eindhoven?

Wil je contact met me opnemen? Of heb je een vraag of wil je iets weten? 
Bel me of stuur een mailtje.

Let's get social

Op mijn social media kanalen vind je meer tips en leuke acties!
Zorg dat je volgt om niets te missen.

Femke de Coninck | Marketing Specialist

06 - 48 55 85 69 

femke@marketinghandjes.com

Share This