Afgelopen week sprak ik een ondernemer die veel op social media doet. Instagram en Facebook waren zijn belangrijkste social media kanalen. We raakten aan de praat over volgers en het opbouwen van je merk. Hij vertelde mij dat hij Instagram super vond, maar met de story functie deed hij weinig. Vandaag wil ik je graag tips geven hoe je als bedrijf Instagram stories in kunt zetten voor je marketing. Zodat je inspiratie hebt en eens kunt testen of het iets voor je is.

 

Wat is Instagram stories?

Met Instagram Stories kun je foto’s en video’s maken die 24 uur zichtbaar blijven voor je volgers. Je kunt er, net als bij Snapchat, filters en eigen tekeningen aan toe voegen. Het is een leuke functie waarmee je de interactie met je volgers net wat interessanter kunt maken.

Hoe je als bedrijf Instagram stories gebruikt.

Hoe je als bedrijf Instagram stories gebruikt

Hoe kun je Instagram stories als bedrijf gebruiken voor je marketing? Als eerste is het erg geschikt voor je personal branding. Je kunt met Stories een leuk inkijkje geven in jouw leven. Hoe ziet je dag eruit, wat doe je allemaal? Mensen vinden het heerlijk om een kijkje achter de schermen te hebben. Dat kun je vastleggen in een story. Zorg dat je je eigen hashtag gebruikt voor herkenbaarheid, bijvoorbeeld je eigen bedrijfsnaam. Als jij het herkenbare gezicht bent van jouw merk of bedrijf kun je Instagram stories op deze manier heel goed inzetten voor je marketing.

Als je ermee begint, probeer dan regelmatig een story te maken. Bijvoorbeeld elke week en communiceer ook wanneer je volgers weer een update van je kunnen verwachten. Op die manier bouw je herkenbaarheid op en weten je volgers waar ze aan toe zijn. Natuurlijk check je na een tijdje hoe het gaat met je story. Wat vinden je volgers leuk? Doe dat meer en vaker.

Promoties en acties op Instagram stories

Wat dacht je van een leuke promotie of actie in je stories? Omdat stories maar 24 uur zichtbaar zijn, zijn ze erg geschikt om tijdelijke promoties te doen. Omdat stories nog niet superveel gebruikt worden voor dit soort dingen, val je op tussen de anderen. Omdat je aanbod maar tijdelijk geldig is, kan het je verkoop een boost geven. Zet een link naar de landingspagina van je actie in je bio. Op je landingspagina kunnen je volgers lezen en zien hoe ze gebruik kunnen maken van jouw actie of promotie.

 

Laat je Instagram account overnemen of neem een ander over

Een manier om snel meer volgers te krijgen is om je account een dagje over te laten nemen door een ander. Dat betekent dat iemand anders of een ander bedrijf jouw account een dag overneemt en daar op post. Met welke merken of personen zou je graag samen willen werken? Wie kun je vragen en wie past er bij jouw bedrijf of merk? Je kunt natuurlijk ook zelf een ander account overnemen. Zorg wel dat je samen goed afspreekt wat je wilt bereiken en waarom je een take-over doet. Ook is het handig als je vooraf bespreekt hoe je jouw merk en het andere gaat verbinden. Het werkt het makkelijkst als je zoekt naar overeenkomsten die jullie allebei hebben. Ook is het belangrijk dat je bespreekt hoe je gaat communiceren met de volgers van het account dat je overneemt. Kijk samen waar in het verleden goed op gereageerd is en maak een duidelijke Call-to-action.

 

Instagram marketing voor kleine ondernemers

Instagram marketing groeit nog steeds. Ook als je een kleine ondernemer bent kun je met Instagram marketing je merk bouwen. Het is ideaal om een stuk persoonlijke branding mee te doen en mensen inzicht te geven in wat je zoal doet. Realiseer je wel dat Instagram voornamelijk gebruikt wordt door jongere mensen, tot een jaar of 45. Richt je je met jouw merk of bedrijf op oudere mensen, dan kun je misschien beter Facebook gebruiken.

 

Welke social media gebruik jij voor jouw bedrijf?

Ik zou het super vinden als je me laat weten wat jij momenteel met social media doet. Gebruik je Instagram al? Heb je tips voor andere ondernemers die willen beginnen met social media? Laat het weten in de reacties. Zo helpen we elkaar een beetje en wordt marketing makkelijker! Alvast bedankt voor je reactie!

“Instagram stories kun je gebruiken voor acties of promoties”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!