Google Adwords Advertenties

Om klanten naar je website te krijgen kun je een aantal dingen doen: op social media actief zijn, je website beter vindbaar maken voor zoekmachines en betaald adverteren met Google Adwords. In dit artikel lees je tips om meer uit je Adwords campagne te halen.

Google Adwords Advertenties maken die scoren

Misschien ben je niet bekend met Google Adwords. Adwords is het betaalde advertentieprogramma van Google. Dat betekent dat je betaald om op een bepaald zoekwoord in Google gevonden te worden. Als je zoekt in Google krijgt je een overzicht van de ‘gewone’ (organische) zoekresultaten en onderaan zie je de betaalde resultaten staan. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Je ziet dat er voor het zoekresultaat ‘ADV’ staat, wat advertentie betekent. Hoe maak je nou een Google Adwords Advertentie die scoort? Lees hieronder alle expert tips!

Google Adwords Advertenties maken die scoren: let op je landingspagina.

Goede Google Adwords advertentie maken

Een goede Google Adwords advertentie maken begint met uit te zoeken op welk specifiek zoekwoord je wilt gaan adverteren. Bekijk ook hoeveel concurrentie er op dat specifieke woord is, omdat de kosten voor je advertentie bepaalt. Je kunt beter een zoekwoord pakken dat specifieker is dan heel algemeen. Met als resultaat dat je advertentie beter scoort. En denk na over op welke pagina op je website bezoekers uit moeten komen als ze op de advertentie geklikt hebben. Denk daar echt heel goed over na. Je hebt al geld uitgegeven voor de advertentie, je hebt de interesse gewerkt en met de landingspagina wil je deze potentiële klant iets laten doen, zoals een lead of klant eraan overhouden. Zorg er dus voor dat je het op je landingspagina gemakkelijk maakt om de klant te laten doen wat jij wil.

 

Veel gemaakte fouten in Google Adwords advertenties

Veel gemaakte fouten in Google Adwords  advertenties komen doordat  er niet goed nagedacht wordt over de landingspagina. Die moet echt aansluiten op de advertentie. Je hebt verwachtingen gecreëerd bij je bezoeker en die zul je ook waar moeten maken. De meest gemaakte fout met Google Adwords advertenties is dat de advertentie linkt naar de homepage, naar de beginpagina van de website. Daar staat meestal niet je actieaanbod op. Veel bezoekers zullen dan ook afhaken en niet meer verder kijken op je website.

Google Adwords Advertentie maken voor mobiel

Realiseer je dat meer dan 80% van mensen je advertentie op een mobiel apparaat ziet. Dat kan een smartphone of tablet zijn. Zorg er dus voor dat jouw advertentie er op mobiel gewoon goed uitziet en ook goed werkt. Hetzelfde geldt voor de landingspagina op je website voor de advertentie.

Google Adwords Advertentie voorbeeld

Ik word vaak gevraagd of ik een voorbeeld kan geven van een goede advertentie. Een goede Adwords Advertentie heeft in elk geval een duidelijke url waar die naar toe linkt (landingspagina), een duidelijke aanzet tot actie, een goede omschrijving en een duidelijk zoekwoord. Om te kijken wat het beste werkt, adviseer ik je om drie tot vier verschillende versies van je advertentie te maken. Door met verschillende versies te testen krijg je snel inzicht in wat voor jouw doelgroep het beste werkt.

Het gaat niet alleen om de weergaven en kliks

Realiseer je dat het niet gaat om weergaven van jouw advertentie. De kliks naar je site zijn belangrijk maar daar gebeurt het pas. Op je site. Als er op de landingspagina niets gebeurd, is het dan een nuttige advertentie geweest? Dat denk ik niet. Je adverteert niet om het adverteren. Je moet er op zijn minst iets aan over houden. Klantgegevens, dat is waar we voor gaan. Of eventueel een directe bestelling of reservering, maar dat is vaak al moeilijker te realiseren.

Adwords Advertentie landingspagina is jouw sleutel tot succes

Jouw landingspagina is echt je sleutel tot succes. Als die niet overtuigend genoeg is of niet interessant genoeg, ga je nooit je marketingdoel behalen. Adwords advertenties, maar ook advertenties op social media zijn de aanjager van extra bezoekers naar je website. Als die website vervolgens niet geoptimaliseerd is voor die bezoekers die via die specifieke weg op je site komen, dan is dat heel erg zonde van al het geld dat je in Adwords advertenties hebt gestopt. Ook voor je landingspagina geldt: uittesten. Kijk wat het beste werkt. Ja, dat is veel werk. Dat is nou eenmaal het verschil in effectieve marketing doen met echt resultaat en gewoon je marketinggeld weggooien.

Google Adwords Advertentie tekst schrijven

Zorg dat je het interessant maakt. Bedenk een speciale actie en verzin een exclusief aanbod. Schrijf je advertentie actief. Wat ik daarmee bedoel is dat je tekst vertelt wat iemand moet doen. Dubbel check je advertentieteksten op taalfouten. Zorg dat je advertenties niet te lang lopen en vernieuw ze regelmatig met nieuwe acties en leuke aanbiedingen. Maak je aanbod zo duidelijk mogelijk en vertel waarom klanten dit echt niet mogen missen. Wat is het voordeel dat ze nu bij jou kunnen krijgen? Gebruik site en locatie extensies om je advertentie meer op te laten vallen. En dan: testen, testen en nog eens testen. Net zolang tot je de succesformule te pakken hebt.

“Google Adwords Advertenties maken betekent regelmatig vernieuwen en opnieuw testen”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!