Facebook groepen op je bedrijfspagina: how to uitleg

Facebook groepen op je bedrijfspagina is de nieuwste functie van Facebook voor Bedrijven. Dit kun je gebruiken als extra marketing voor je Facebook pagina en om met je klanten in contact te blijven. Dat is erg handig omdat jij als beheerder zelf bepaalt wie er toegang tot deze groep heeft. Je kunt deze groep besloten maken, maar ook openbaar. Hoe je zo’n groep opzet en waar je op moet letten, vertel ik je stap voor stap in dit artikel.

Facebook groep op je bedrijfspagina opzetten

Ga naar jouw bedrijfspagina op Facebook en zorg dat je ingelogd bent, zodat je de pagina kunt bewerken. Zorg dat je beheerder van jouw pagina bent om een groep te kunnen maken. Voor het maken van een nieuwe Facebook groep op je bedrijfspagina, ga je naar instellingen. Dit vind je rechtsboven aan, zie de afbeelding hieronder.

Facebook groep maken op je bedrijfspagina

 

Zoals je ziet krijg je nu een overzicht met alle instellingen voor jouw Facebook bedrijfspagina. Zoek aan de linkerkant in het menu naar ‘Pagina bewerken’. Klik erop. Zie hieronder waar je deze instelling kunt vinden.

Facebook groep op je bedrijfspagina

Facebook groepen op je bedrijfspagina maken: tabs toevoegen

Je kunt pas een groep aanmaken als je hiervoor een Tabblad maakt. Dit komt dan straks in het linkermenu op je bedrijfspagina te staan. Als het goed is, zie je nu een soortgelijk scherm als dit:

Facebook groep maken op je bedrijfspagina

 

Ik heb ervoor gekozen zelf de volgorde van de tabbladen (het linkermenu op mijn bedrijfspagina) in te delen. Daarom kan de volgorde bij jouw iets verschillen. Ook heb ik tabbladen soms een andere naam gegeven, dus het kan zijn dat het er bij jou anders uitziet. Dat geeft niks. We kunnen gewoon een groep toe gaan voegen aan onze tabbladen. Scroll hiervoor helemaal naar beneden. Klik dan op ‘Een tabblad toevoegen’.

Facebook groep op je bedrijfspagina

 

Kies uit deze lijst ‘Groepen’ en klik erop. Facebook voegt nu automatisch een tabblad groepen toe aan je bedrijfspagina. Als je nu weer in het overzicht van je tabbladen kijkt, zul je zien dat onderaan ‘Groepen’ toe is gevoegd.

Facebook groep op je bedrijfspagina toevoegen

 

Je kunt nu de groep in gaan stellen. Klik hiervoor op ‘Instellingen’.

Facebook groep toevoegen op bedrijfspagina

Hier kun je een aantal dingen instellen voor je Groep: of je wilt dat dit tabblad te zien op je pagina of niet. En je ziet welke url de groepspagina heeft. Dit is het unieke adres van jouw groep op Facebook.

Facebook groep op je bedrijfspagina

 

Facebook groepen op je bedrijfspagina: instellen

Nu je de groep aan hebt gemaakt, kun je de groep verder gaan instellen. Je kunt ervoor kiezen om de groep openbaar te maken. Dat wil zeggen dat iedereen de leden van de groep kan zien en de berichten. Gesloten betekent dat iedereen de leden en de groep op Facebook kan zien, maar niet de berichten in de groep kan zien. Geheim betekent dat nieuwe leden alleen toegevoegd kunnen worden door leden en dat alleen leden kunnen zien wie lid is van de groep en ook dat alleen leden de berichten in de groep kunnen zien.

 

Facebook groepen op je bedrijfspagina: uitnodigen

Nu je alles ingesteld hebt, is het tijd om leden uit te gaan nodigen voor je groep. Dit kun je doen door vrienden toe te voegen aan de groep of per e-mail mensen uit te nodigen lid te worden. Je kunt gewoon een e-mailadres invoeren en dan een uitnodiging versturen. Deze kun je ook personaliseren. Let op: Facebook weigert e-mailadressen die beginnen met info@. Dat is vervelend maar waarschijnlijk om spam te voorkomen. En dat is natuurlijk begrijpelijk.

 

Facebook groepen op je bedrijfspagina beheren

Zorg dat je het beheer van je groep plant en dus ook reageert op berichten in je groep. Het gaat om de interactie. Facebook groepen op je bedrijfspagina kunnen een waardevolle toevoeging voor je klanten. Op die manier kun je hen extra service bieden, ze op de hoogte houden van exclusieve evenementen en aanbiedingen. Zo kun je Facebook groepen op je bedrijfspagina inzetten als extra marketingtool. Waarschijnlijk zullen je klanten jouw groep leuk vinden en graag lid willen worden, als  je maar interessante berichten plaatst en ze uitnodigt om zelf ook berichten te plaatsen. Zoals vragen stellen of een reactie te plaatsen.

Vond je dit artikel handig en ga jij ook een Facebook groep voor je bedrijfspagina maken? Laat het me even weten in een reactie. Dank je wel.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!