Select Page
Marketing Handjes logo

Facebook bedrijfspagina naam aanpassen & url: How to

by | jan 31, 2017 | Facebook marketing | 4 comments

Femke de Coninck

Femke de Coninck, adviseert ondernemers over online marketing

Facebook bedrijfspagina naam aanpassen: waarom?

 

Als je een bedrijfspagina op Facebook aanmaakt, kan Facebook daar een gekke naam en url voor aanmaken. Bijvoorbeeld: facebook.com/marketinghandjes45494. Dat is niet zo handig als je jouw Facebook pagina wilt promoten. Daarom is het is slim om de Facebook bedrijfspagina naam aan te passen aan jouw bedrijfsnaam. Kies een naam en url die mensen makkelijk kunnen onthouden. Natuurlijk is het meest ideale als je hiervoor je bedrijfsnaam kiest, zonder gekke getallen. Bijvoorbeeld: facebook.com/marketinghandjes. Misschien heb je ooit jouw bedrijfspagina aangemaakt en niet zo goed gelet op de naam en de url-link die Facebook dan aanmaakt. Dan is het nu tijd om eens kritisch naar jouw Facebook bedrijfspagina te gaan kijken. Pas de naam en de link naar je pagina bij jou? Het is onderdeel van jouw marketing.

Facebook bedrijfspagina naam is al in gebruik: wat nu?

Als de naam die je wilt gebruiken voor je Facebook bedrijfspagina al in gebruik is, denk dan na over alternatieven. Als je echt eigenaar bent van een merknaam en iemand ten onrechte jouw naam gebruikt, mag je die persoon daarop aanspreken. Dit kun je alleen doen als jij ook echt een geregistreerd merk hebt. Dat betekent dat jouw naam beschermd is. Als dat niet zo is, kun je weinig doen. Daarom is het slim om vooraf al na te denken over alternatieven voor de naam van je Facebook pagina.

 

Hoe kun je zelf de naam en url van jouw Facebook bedrijfspagina aanpassen? Kijk in deze video hoe je dat makkelijk zelf kunt doen. Vond je de video leuk? Laat het weten in een reactie. Vergeet je niet op mijn YouTube kanaal te abonneren.

 

Leer hoe je zelf de naam van je Facebook pagina aan kunt passen.

“Facebook bedrijfspagina is jouw visitekaartje.”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

4 Comments

 1. Femke

  Beste Femke, ik heb een vraag ik heb gister een bedrijfspagina aangemaakt en wil nu mijn gebruikersnaam wijzigen. Nu krijg ik de melding “deze pagina komt niet in aanmerking voor een gebruikersnaam” nu heb ik bij de help functie van Facebook wel gelezen dat je soms de gebruikersnaam niet direct kan aanpassen, maar er staat niets in oer wanneer dan wel. Heb jij hier wellicht ervaring mee ?

  Reply
  • Femke

   Beste J.M.,

   Als je net een pagina aangemaakt hebt, kan het zijn dat je eerst goedgekeurd en gepubliceerd moet worden door Facebook. Vroeger kon je dat pas doen vanaf 25 volgers, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of dat nu nog zo is. Ook als je pagina te lang inactief is, kun je vaak de gebruikersnaam niet wijzigen. Wat je dan kunt doen is via de support-inbox van Facebook (via je persoonlijke profiel) vragen of ze de pagina deblokkeren voor bewerkingen. Dit kan lang duren, soms krijg je op dit soort verzoeken helemaal geen antwoord. Je kunt het altijd proberen natuurlijk. Verder heb je wellicht deze pagina ook bekeken: https://www.facebook.com/help/android-app/105399436216001?helpref=faq_content. Ik denk dat het of ligt aan het feit dat je pagina net gemaakt is of het feit dat je nog niet voldoende volgers hebt (als dat nog van toepassing is, kon ik nergens vinden overigens…). Ik zou zeggen hou het in de gaten en probeer af en toe of het lukt. Groet, Femke

   Reply
 2. Kasia

  Femke, bedankt voor de tips!
  Een vraag – hoe kan ik een FB pagina openen met een naam van een bedrijf die uit 1 woord bestaat? Ik krijg telkens voor en achternaam om in te vullen… of moet ik het anders aanpakken? (is mijn begin al fout dat ik naam en achternaam in moet vullen?)

  Reply
  • Femke

   Hoi Kasia, op Facebook moet je eerst een persoonlijk account aanmaken en dan kun je van daaruit een bedrijfspagina aanmaken. Zonder persoonlijk profiel op Facebook kun je ook geen bedrijfspagina maken. Daarvoor hoef je geen voor- en achternaam op te geven, dus ik denk dat je op de verkeerde manier de pagina aan wilt maken. Bij een persoonlijk profiel is dat namelijk wel het geval. Eerst moet je een persoonlijk profiel maken met je voor-en achternaam als je nog niet op Facebook zit, daarna kun je een bedrijfspagina maken en de naam kiezen die jij zelf wilt, mits die nog niet in gebruik is. Hopelijk lukt het je zo!

   Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wil jij graag alle marketingtips als eerste in je mailbox?
Abonneer je op de Handig.

Barstensvol tips & tricks, how-to’s en leuke win-en kortingsacties.

E-mail marketing voor ondernemers

HULP NODIG BIJ JE E-MAIL MARKETING?

Verhoog je omzet & krijg meer klanten
met e-mail marketing

Facebook bedrijfspagina voor ondernemers

LAAT JE FACEBOOK FIKSEN

Facebook bedrijfspagina nodig die je klanten & tijd oplevert?

 

Marketing coaching

KRIJG VAN ALLE KANTEN KLANTEN

Persoonlijke begeleiding bij je marketing

 

l

Contact

Ben je op zoek naar een Online marketingbureau in Helmond of de regio Eindhoven?

Wil je contact met me opnemen? Of heb je een vraag of wil je iets weten? 
Bel me of stuur een mailtje.

Let's get social

Op mijn social media kanalen vind je meer tips en leuke acties!
Zorg dat je volgt om niets te missen.

Femke de Coninck | Marketing Specialist

06 - 48 55 85 69 

femke@marketinghandjes.com

Share This