Femke de Coninck, adviseert ondernemers over online marketing

Facebook bedrijfspagina naam aanpassen: waarom?

 

Als je een bedrijfspagina op Facebook aanmaakt, kan Facebook daar een gekke naam en url voor aanmaken. Bijvoorbeeld: facebook.com/marketinghandjes45494. Dat is niet zo handig als je jouw Facebook pagina wilt promoten. Daarom is het is slim om de Facebook bedrijfspagina naam aan te passen aan jouw bedrijfsnaam. Kies een naam en url die mensen makkelijk kunnen onthouden. Natuurlijk is het meest ideale als je hiervoor je bedrijfsnaam kiest, zonder gekke getallen. Bijvoorbeeld: facebook.com/marketinghandjes. Misschien heb je ooit jouw bedrijfspagina aangemaakt en niet zo goed gelet op de naam en de url-link die Facebook dan aanmaakt. Dan is het nu tijd om eens kritisch naar jouw Facebook bedrijfspagina te gaan kijken. Pas de naam en de link naar je pagina bij jou? Het is onderdeel van jouw marketing.

Facebook bedrijfspagina naam is al in gebruik: wat nu?

Als de naam die je wilt gebruiken voor je Facebook bedrijfspagina al in gebruik is, denk dan na over alternatieven. Als je echt eigenaar bent van een merknaam en iemand ten onrechte jouw naam gebruikt, mag je die persoon daarop aanspreken. Dit kun je alleen doen als jij ook echt een geregistreerd merk hebt. Dat betekent dat jouw naam beschermd is. Als dat niet zo is, kun je weinig doen. Daarom is het slim om vooraf al na te denken over alternatieven voor de naam van je Facebook pagina.

 

Hoe kun je zelf de naam en url van jouw Facebook bedrijfspagina aanpassen? Kijk in deze video hoe je dat makkelijk zelf kunt doen. Vond je de video leuk? Laat het weten in een reactie. Vergeet je niet op mijn YouTube kanaal te abonneren.

 

Leer hoe je zelf de naam van je Facebook pagina aan kunt passen.

“Facebook bedrijfspagina is jouw visitekaartje.”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!