Facebook advertenties landingspagina’s. Da’s een hele mond vol. Het zijn speciale pagina’s op je website die je aan laat sluiten op jouw Facebook advertenties. Met jouw advertentie op Facebook heb je een doel. Meestal is dat om bezoekers naar je website te krijgen om daar iets te doen. Je productaanbod te bekijken, in te schrijven voor je nieuwsbrief of iets te kopen. Facebook advertenties zijn daar heel geschikt voor. Een goede Facebook advertentie opzetten is natuurlijk de eerste stap. En de tweede stap is jouw Facebook advertentie landingspagina’s te optimaliseren voor het doel wat je hebt.
Facebook advertentie landingspagina maken
De eerste stap is dat je gaat wat je doel is met jouw advertentie. Als je bezoekers naar je website hebt gekregen, wat wil je dan dat zij daar doen? Daarop ga je de inhoud van de landingspagina maken. Welke informatie is er nodig om de bezoeker bijvoorbeeld op die actieknop te laten klikken? Meestal vinden ondernemers het moeilijk dit goed te schrijven. Dit komt omdat ze meestal vanuit het product of de dienst denken en zich te weinig verplaatsen in de bezoeker of klant. Als jij geïnteresseerd zou zijn in deze advertentie en je klikt erop, wat verwacht je dan te zien of te kunnen doen op de landingspagina?
Knoppen zorgen voor actie
Je landingspagina bestaat uit dus uit kopjes, tekst met daarin aanvullende informatie, foto’s en eventueel video’s en ook knoppen. Want knoppen zetten de bezoeker aan tot actie. Ze moesten wel iets doen op onze landingspagina weet je nog? Met actieknoppen zorg je ervoor dat ze ook gaan klikken en als ze dat doen, dan heb je ze waar je ze wil hebben.
Formulieren toevoegen
Met je landingspagina heb je een doel. Je wil dat de bezoeker dus wat doet en daarvoor heb je zijn gegevens nodig. Bij een aankoop spreekt dat natuurlijk voor zich, maar ook als je site niet gericht is op directe verkoop wil je toch dat je gegevens van je bezoeker kunt verzamelen. Dat doe je met formulieren. Zorg dat je formulieren goed schalen op een smartphone en dat er geen knoppen of velden wegvallen. Vraag geen onnodige gegevens en hou formulieren zo kort mogelijk.
Bedank pagina voor marketing informatie
Nadat de bezoeker een formulier in heeft gevuld, zie je meestal een bedank pagina. Die kun je voor verschillende dingen gebruiken. Naast verdere informatie over wat er na het invullen van het formulier gebeurd (bijvoorbeeld orderinformatie), kun je op een bedank pagina je social media kanalen onder de aandacht brengen. Of overige, relevante producten aan de bezoeker tonen. Of de bezoeker om feedback te vragen. Dit is allemaal belangrijke informatie voor jou. Het helpt je namelijk je marketing op je website verder te optimaliseren en je krijgt inzicht in de wensen van jouw bezoeker. Daar kun je vervolgens je aanbod weer op afstemmen.
Verschillende soorten landingspagina’s maken
Je kunt testen welke pagina’s goed werken door verschillende versies te maken. Testen met veel en minder tekst, verschillende afbeeldingen en verschillende actieknoppen (teksten/kleuren). Welke leveren jou het meeste op? Je meting doe je op basis van de ingevulde formulieren, orders of bestellingen die je hebt. Hoe hoger, hoe beter de landingspagina presteert.
Geen Facebook advertentie landingspagina maken
Zorg ervoor dat je altijd de landingspagina aanpast aan de advertentie. Als je geen specifieke landingspagina bij je Facebook advertentie instellingen opgeeft, is dat echt weggegooid geld. Verwacht niet dat mensen zelf op je website gaan zoeken naar het aanbod dat je zojuist in de advertentie getoond hebt. Mensen zijn lui en verwachten binnen 1 of 2 klikken de informatie hapklaar aangeboden te krijgen. Hoe makkelijker, hoe beter. Koppel dus altijd een Facebook advertentie landingspagina aan je Facebook advertentie.
Dit waren mijn tips voor een Facebook advertentie landingspagina. Heb jij zelf uit eigen ervaring nog tips voor jouw collega-ondernemers? Deel ze hieronder in een reactie. Of laat het me weten als je nog vragen hebt of als je deze tips handig vond.
Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!
Hallo Fred, wellicht ken je deze nog niet: https://www.facebook.com/business/help/1481110642181372. Overigens ben ik zelf altijd voorstander van naar je eigen website leiden. Daar heb je zelf controle over en ben je niet afhankelijk van Facebook. Maar dit kan een goede tussenoplossing zijn. Succes! Groet, Femke