Beste Instagram filters

Instagram kun je heel goed inzetten om jouw bedrijf en merk te promoten. En als je weet dat je ideale klanten ook Instagram gebruiken en je vind het zelf een leuk social media kanaal om in te zetten: doen! Hoe krijg je nou van die mooie foto’s en effecten die je bij professionele bloggers en YouTubers ziet? Voor de beste Instagram filters en apps is het belangrijk dat je allereerst  bedenkt welke uitstraling bij jouw bedrijf past. Op basis daarvan ga je aan de slag met je beelden en Stories. Want het moet er natuurlijk wel mooi uitzien!

Instagram filters: persoonlijke favorieten & aanraders

Je Instagram feed opleuken kan met gebruik van allerlei handige filters en apps.  Met een goede filter en app kun je zorgen dat jouw foto’s meer opvallen bij je volgers. En je kunt er ook leuke campagnes mee opzetten. Bijvoorbeeld verborgen elementen in je foto verwerken die met een filter zichtbaar worden. Wat zijn momenteel de beste Instagram filters en apps die je kunt gebruiken? Ik deel mijn persoonlijke favorieten.

Instagram filters kiezen

Begin eens met het kiezen van een vast kleurenpalet voor je foto’s. Door 3 hoofdkleuren te kiezen voor je feed hou je het rustig. Deze kleuren zijn bij voorkeur terug te zien in de visuele presentatie van je merk of logo. Om je merk herkenbaarheid te geven kies je voor een filter die je consequent op al je foto’s toepast. Gingham is een mooie Instagram filter die veel mensen gebruiken. Ook Clarendon is populair. Kies wat bij de uitstraling van jouw merk of bedrijf past, en omdat je volgers belangrijk zijn: kijk welke beelden de meeste likes en reacties krijgen. Op basis daarvan pas je je berichten aan. Zo word je feed steeds mooier!

De beste Instagram filters

Doordat je steeds consequent je beelden bewerkt met het door jouw gekozen kleurenpalet en filters krijg je Instagram een duidelijk herkenbare look. Hiermee trek je de juiste soort volgers aan. Want zoals je weet gaat het niet om hoeveel volgers je hebt, maar erom dat je volgers ook je ideale klanten zijn. Want uiteraard wil je ook interactie met je volgers gaan krijgen. Daarom zul je een beetje uit moeten testen wat ze aanspreekt.

Beste Instagram filter is geen filter?

Je kunt er ook voor kiezen om lekker authentiek te zijn en geen filters over je foto’s te gooien. Teveel bewerkte en in elkaar gephotoshopte beelden komen niet authentiek over. Sommige Instagrammers zijn uren bezig voor het maken van het juiste shot. Instagram gaat ook over het delen van jouw verhaal. En dat kan niet alleen maar uit perfecte beelden bestaan toch?

Kijkjes achter de schermen, delen wat je meemaakt of waar je bent, dat willen je volgers ook graag zien. Probeer de balans te vinden tussen mooie foto’s en foto’s die authentiek zijn. Vooral selfies hoef je niet altijd van een filter te voorzien of teveel te bewerken, je bent zoals je bent. En selfies waar geen filters overheen wordt gegooid, krijgen de meeste aandacht op Instagram. Want: je valt juist op omdat je het niet doet. Daarom hoef je ook niet altijd alle foto’s te bewerken, dat scheelt je ook weer tijd!

Instagram foto’s bewerken: mijn favoriete apps

Omdat je waarschijnlijk geen tijd hebt om allerlei apps te gaan proberen, deel ik daarom mijn persoonlijke, beste Instagram filters en apps met je.

VSCO

Zelf vind ik VSCO een hele goede app om foto’s te bewerken. Zowel voor iOS en Android. Conclusie: eigenlijk alles-in-1. Hele complete app die gemakkelijk in gebruik is.

BLACK

Voor zwart-wit foto’s is BLACK een prima app, helaas alleen voor iOS. Deze filter laat je foto lijken op zwart-wit films die je misschien van vroeger kent.

SELFIES FACE TUNE

Voor selfies vind ik FaceTune een aanrader. Wees wel voorzichtig met deze app, corrigeer niet teveel! Het is al snel too much.

HYPERLAPSE

Wat ook leuk is: een timelapse toepassen. Leuk als je op reis bent of gewoon eens iets anders wilt posten zoals kijkjes achter de schermen of als je aan het werk bent. Hyperlapse is hiervoor een super handige app.

LAYOUT & PIC STITCH

Deze apps zijn geschikt om collages mee te maken, dus meerdere foto’s in een post te zetten. Dit kun je doen als bijvoorbeeld een overzicht maken van een collectie, maar ook als je meerdere leuke foto’s hebt die bij elkaar horen en je die niet allemaal achter elkaar als aparte posts wilt publiceren.

INSTAGRAM

Instagram zelf krijgt ook steeds meer mogelijkheden om filters, teksten en tekeningen toe te voegen. Dat hebben ze een beetje afgekeken van Snapchat, maar wel leuk dat dit ook gewoon met de app zelf kan. Dus als je niet zo van allerlei apps toepassen bent, kies dan eerst voor de mogelijkheden die Instagram zelf al biedt. Waarom moeilijk doen als je met Instagram zelf ook al een heel eind komt? Misschien is dat voor jou al voldoende om mooie, professionele Instagram foto’s te maken.

 

Instagrammen als een pro

Met bovenstaande filters en apps krijgen jouw Instagram foto’s en Stories ook die professionele uitstraling, die je bij influencers ziet. Test dingen uit en kijken wat jouw volgers leuk vinden en waar ze op reageren. Op die manier maak je jouw Instagram account steeds beter en trek je ook mee volgers aan, die weer jouw ideale klanten zijn. Zodat jouw bedrijf en merk meer zichtbaarheid en online aandacht krijgt.

Wat zijn jouw persoonlijke favorieten? Jouw beste Instagram filters en apps?

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!