Beste marketing tip voor ondernemers

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik graag vaak en veel marketing tips geef. Gratis. Omdat ik ondernemers graag wil helpen hun marketing te verbeteren. Sinds een tijdje heb ik de beste marketing tip ooit ontdekt. Ik kwam erachter toen ik met ondernemers in gesprek was over hun marketing. Ik ontdekte wat de meeste ondernemers nodig hebben om meer klanten te krijgen. Inclusief ikzelf. Wat is dat dan?

 

Een schop onder je kont

Ik heb even getwijfeld of ik dit zo op kon schrijven op mijn blog. Maar ja, het is wel zo. Dus doe ik het toch. De beste marketing tip ooit is: een schop onder je kont. Het zorgt ervoor dat je iets gaat doen. Stil zitten en maar bedenken wat je dan eventueel gaat doen werkt niet. Ik zeg niet dat je zomaar lukraak marketingacties moet gaan doen, maar om meer klanten te krijgen moet je gewoon ACTIE ondernemen. Je stippelt je plan uit, schakelt hulp in waar nodig en gaat het gewoon doen. Zo simpel is het.

Marketing is een kwestie van actie ondernemen.

Waarom werken aan je marketing helpt

Wat je ook gaat doen met je marketing, in actie komen gaat ervoor zorgen dat je marketing effectiever gaat worden. Je gaat geheid een keer iets doen wat niet aanslaat, of een mailing sturen waar je 0,0% reactie op krijgt. En weet je, dat is helemaal prima. De volgende keer doe je het namelijk anders. Je leert wat wel en niet werkt. Je hoeft zeker geen marketingplan van 20 pagina’s te schrijven. Als je weet wat jou als ondernemer uniek maakt, waarmee je klanten als de beste kunt helpen en weet wie je ideale klant is, kun je al van start met je marketing. Door het te doen kom je in contact met klanten en leer je in korte tijd wat wel en niet werkt.

 

Weten wat je wilt met je marketing

Dit is een hele belangrijke. Laatst vroeg ik op mijn Facebook pagina waarom het belangrijk is dat marketingdoelen …… zijn. Het antwoord moest natuurlijk SMART zijn. Als je hier meer over wilt lezen, lees dan het artikel ‘ben jij wel zo smart met je marketing bezig?’. Je hebt altijd een doel waarom je marketing doet. Niet omdat je een mooie website wilt hebben. Nee, die website moet je klanten opleveren. Die site laat zien dat jij expert bent en jouw ideale klant als de beste kunt helpen. Visitekaartjes heb je niet om uit te delen aan de familie, maar om nieuwe klanten mee te binden. Pitch jezelf, geef je kaartje en eventueel nog iets leuks en mensen onthouden je. Dan ben je echt bezig met marketing. Je marketing is er om jou te helpen jouw bedrijfsdoelen te halen. Het belangrijkste is dat je ermee aan de slag gaat.

 

Ik verdiende in een maand tijd 100.000!

Ja, die heb ik ook gezien. Dat soort marketingpraat. Natuurlijk kan het waar zijn en je kunt 100.000 per maand verdienen. Maar laat je niet leiden door wat anderen als succes zien. Wat voor jou succes betekent, hoeft niet perse 100.000 euro in de maand te zijn.

Voor mij betekent succes ZZP’ers en MKB’ers helpen met marketing. Ze bewust maken van hun eigen marketingkracht. Een klant die mailt met: “Ik heb al een slag gemaakt met de teksten voor mijn mailing. Het wijst zich min of meer vanzelf, de handleiding is prettig. Ik vind het leuk om er mee bezig te zijn.” En: “Was weer zeer inspirerend gisteren. Krijg er echt zin in om het allemaal op te pakken.” Daar doe ik het voor. Maar eerlijk is eerlijk, als ondernemer wil je natuurlijk ook de nodige omzet draaien. Die marketingmachine heb je nodig om dat te bereiken. Stel je doelen op, maak een plan en ga het doen! Dat is de beste marketing tip ooit. Ik pas ‘m zelf ook toe 🙂

“Een schop onder je kont werkt het beste”

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!