Als je even niet online bent en iemand stuurt een berichtje naar je Facebook pagina, dan is het klantvriendelijk om automatisch een berichtje terug te sturen. Daarin kun je bijvoorbeeld aangeven wanneer de klant of geïnteresseerde een reactie van jou kan verwachten. Dit kun je heel gemakkelijk instellen voor je Facebook bedrijfspagina. In deze blogpost leg ik je stap voor stap uit hoe je automatisch berichten kunt versturen in Facebook.

 

Expresreacties voor je Facebook pagina instellen

Automatisch reacties sturen op Facebook privé-berichten

Om expresreacties in te schakelen, ga je naar jouw bedrijfspagina. Ga bovenaan naar ‘Instellingen’.

Automatische reacties op Facebook

Klik vervolgens op ‘Berichten’ in de linkerkolom.

Reacties-instellen-facebookpagina

Ga vervolgens naar het gedeelte met ‘Reactieassistent’. Klik onder Reactieassistent om Ja te selecteren naast Expresreacties sturen naar iedereen die een chatbericht stuurt naar je pagina. Om het bericht van je expresantwoord te wijzigen, klik je op Wijzigen, werk je het bericht bij en klik je op Opslaan.

Expresreactie voor je Facebook pagina maken

Je kunt nu zelf een tekst schrijven voor jouw automatische reactie. Klik op ‘Wijzigen’ om de tekst aan te passen. Als iemand nu een berichtje naar jouw pagina stuurt, wordt deze tekst automatisch als antwoord verstuurd. Heel handig als je er even niet bent en de klant wilt informeren wanneer die een reactie mag verwachten. Zorg wel dat je eerst inschakelt dat je pagina privéberichten kan ontvangen, anders kun je de reactieassistent niet gebruiken. Dit kun je ook weer instellen bij ‘Instellingen’ > ‘Berichten’.

Vind je dit een handige functie voor je pagina en heb jij deze al ingesteld? Ik zou het zeker doen als ik jou was, het is een stukje extra service dat je aanbiedt en wel zo netjes. En het is eenvoudig in te stellen of aan te passen als je bovenstaande stappen volgt.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!