3 marketing regels die nooit veranderen

Er verandert zoveel in de marketing. De veranderingen gaan heel snel. Hoe je als ondernemer dan toch succesvol blijft met je marketing? Door deze 3 regels toe te passen kom je al een heel eind. Op die manier maak je van jouw marketing een succes.

Regel #1: De klant voorop, niet jouw dienst of product

Jouw bedrijf bestaat bij de gratie van jouw klanten. Zonder klanten, geen bedrijf. In je marketing staat de klant altijd voorop, niet het product of dienst die je wilt verkopen. Als het goed is, sluit het product of de dienst namelijk volledig aan op de vraag van jouw klant. Door jouw klant altijd voorop te stellen in je marketing. Met marketing vraag je en geef je aandacht aan klanten. En die aandacht is gebaseerd op emotie, niet op rationeel denken. Ze mogen je of ze mogen je niet. Stel daarom altijd je klant voorop in je marketing en verplaats je erin. Op die manier wordt ook het doen van je marketing een stuk makkelijker.

Regel 2: Wees daar met je marketing waar jouw klant is

Simpel he? Wees zichtbaar met je marketing daar waar jouw klant is. Zowel online als offline. Marketing heeft baat bij de kracht van herhaling. Dat betekent dat je zichtbaar moet blijven, ook al bestaat jouw bedrijf al jaren. Als klanten niets meer van je horen of zien, vergeten ze je gemakkelijk. Je gaat uit het hoofd: in de marketing noemen we dat top-of-mind (in het hoofd van je klant blijven). Doordat de klant herhaaldelijk en op verschillende manieren met jou in aanraking komt, blijf je beter hangen. Manieren om zichtbaar te blijven zijn bijvoorbeeld via social media en via e-mailings. Of via een spaaractie of stempelkaart, zodat klanten steeds weer opnieuw bij je komen of kopen.

Regel #3: Trends blijven volgen

Online marketing verandert snel. Wat vandaag hip is, kan morgen niet meer interessant zijn. Dat geeft ons ook te denken over onze huidige marketing inzet: wat zou er gebeuren met je bedrijf als Instagram Stories opeens uit de lucht gehaald wordt? Kun je dan je volgers en klanten nog goed van dienst zijn of bedrijf goed onder de aandacht brengen? Wat als iedereen opeens overschakelt van Facebook naar Snapchat? Wat betekent dat voor jouw marketing?

Ik wil je hiermee niet bang maken. Belangrijk wel is dat je als ondernemer of bedrijf op de hoogte blijft van de nieuwe trends op online marketing. We spenderen zoveel tijd online, en ik verwacht dat dat alleen maar meer gaat worden. Ons hele leven is de afgelopen tien jaar enorm gedigitaliseerd. Acute paniek als we onze smartphone ergens vergeten. Ongemak als we onderweg die e-mail niet kunnen beantwoorden. Online zakendoen heeft zo’n grote impact op ons bedrijf en onze klanten, dat we ons het niet kunnen veroorloven om niet op de hoogte te zijn van de mogelijkheden.

Vond je dit artikel interessant? Laat het me even weten. Ook vind ik het leuk als je de moeite zou willen nemen om te delen wat voor jou belangrijke marketinglessen geweest zijn.

Leuk dat je een berichtje achterlaat. Om te reageren, vraag ik je om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze worden alleen gebruikt om je bericht/vraag eventueel persoonlijk te kunnen beantwoorden en om spam te voorkomen. Als je wil dat ik liever persoonlijk via e-mail reageer en niet op de blog, zet dit er dan in je reactie bij. Thanks!

Interessant voor iemand anders? Deel gerust!